31 Ocak 2016 Pazar 12:18
Van'da etkili olan Kış

 Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, il genelinde halen 6 mahalle 24 mezra ile ulaşım sağlanamadığı bildirilirken, ekiplerin, sürdürülen karla mücadele çalışmaları sayesinde geçtiğimiz hafta ulaşıma kapanan bin 90 mahalleden birçok mahalle ve mezraya ise ulaşıldığı ifade edildi.

Açıklamada, yolu kapalı bulunan mahalle ve mezralarla ulaşımın tekrar sağlanması amacıyla ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğüne yer verildi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu geçeceğinin tahmin edildiğini, sabah ve akşam saatlerinde de buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi beklendiği kaydedildi.

Hava sıcaklıklarında 2 ile 6 derecelik bir artış beklendiğine yer verilen açıklamada, buzlanma, don olayları ve çığ tehlikelerine karşı uyarıda bulunuldu.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de Van-Çatak ayırımı Bahçesaray karayolunun tipi ve çığ nedeniyle ulaşıma kapalı olduğunu, yolun açılması için ekiplerin çalışmalarına aralıksız sürdürdüğü bildiridi.

- Muş, Bitlis ve Hakkari

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, tipi ve yoğun kar nedeniyle ulaşıma kapanan 270 köy yolunun yapılan yoğun çalışmalar neticesinde yeniden ulaşıma açıldığını söyledi.

42 ekip, 100 personelle karla mücadele çalışması yürüttüklerini hatırlatan Yentür, "Son kar yağışı ve tipi nedeniyle merkez ve ilçelerimize bağlı 270 köyümüz tamamen ulaşıma kapanmıştı. Ekiplerimizin geceli gündüzlü vardiyalar şeklinde yaptıkları yoğun çalışma neticesinde şu anda tüm köylerimize ulaşımı sağladık. Hiçbir köyümüz kapalı değil. Ekiplerimiz bugün itibariyle yol genişletme çalışmasını yürütüyor" diye konuştu.

Yol açma çalışmaları dışında çok sayıda acil vakalara da müdahale ederek kurtarma çalışmalarına katıldıklarını belirten Yentür, şöyle konuştu:

"Zaman zaman olağanüstü durumlar da yaşamaktayız. Hasta, cenaze gibi vakalar ciddi manada bize sorunlar yaratmaktadır. Bu açıdan kar ile mücadelemizde aksamalar yaşanmaktadır. Ancak ekiplerimiz, vatandaşlarımızın yolunu ulaşıma açmak için çalışmalarına 24 saat kesintisiz devam etmektedir."

Hakkari'de ise 2 köy ve 11 mezra yolunun ulaşıma kapalı bulunduğu, ekiplerin yol açma çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kerim Sönmez de kar ve tipi nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 25 köy yolunun halen ulaşıma kapalı bulunduğunu, buralarda 10 ekip ve 43 araçla çalışma yürütüldüğünü ifade etti.

Son Güncelleme: 31.01.2016 14:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.