06 Ocak 2016 Çarşamba 12:16
Van'da Evlerini Müzeye Çevirdiler

Van'da babasıyla birlikte yıllarca antika eşya toplayan kişi, bu eserleri evlerinde sergilemeye başladı.

Huzeyfe Işıklı, babasıyla topladıkları antika eşyaları adeta müzeye çevirdiği evlerinde vatandaşların beğenisine sundu.

Işıklı, aralarında Osmanlı dönemine ait eserlerin de bulunduğu eşyaları toplama hobisinin babasından kendisine geçtiğini anlattı.

Babası Zeki Işıklı'nın yıllarca topladığı antika eşyaları yer sıkıntısı yüzünden sergileyemediklerini söyleyen Huzeyfe Işıklı, "Babam 45 yıldan fazladır antika eşyaları topluyordu benim de 10 yıldır merakım başladı. Topladığımız bu değerli malzemeleri evimizde beğeniye sunduk" dedi.

Evlerinin yerli ve yabancı turistler tarafından da ziyaret edilmeye başlandığını ifade eden Işıklı, "Hem babamın hem de benim birikimimle Van'da bir ilki başlatmak istedik. Onun için 'antikaevi' adı altında bir yer oluşturduk. Burada genelde Osmanlı malzemeleri, motifler, radyolar, 70-80 yıl öncesine ait teraziler, dikiş makineleri, kehribarlar, bastonlar böyle birçok değişik objeler bulunduruyoruz" diye konuştu. 

 

Son Güncelleme: 06.01.2016 12:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.