15 Mart 2017 Çarşamba 19:11
Van'da Fetö/pdy Davaları

 Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na üye oldukları gerekçesiyle haklarında dava açılan 4 polis memuru ve jandarma personelinin yargılanmalarına başlandı.

Van 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmalara tutuklu sanıklardan bazıları SEGBİS sistemi ile bağlanırken, bazıları da duruşma salonunda hazır bulundu.

672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen sanık polis memuru K.H.K. ilk kez hakim karşısına çıkarıldı.

Duruşmada mahkeme başkanı sanığa, örgütün faaliyetlerinin deşifre edilmesine ya da üyelerinin yakalanmasına yönelik bilgi vererek etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyip istemediğini sordu.

Örgüte üyeliğinin ve bağlantısının olmadığını ileri süren K.H.K, bu nedenle etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istemediğini söyledi.

Van'da istihbarat şubesinde görev yaptığı sırada Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığından gelen yazıyla buradaki görevinden başka bir birime gönderildiğini ifade eden K.H.K, Bank Asya'da hesabının olduğunu kabul ederek düğünden gelen paraları bu bankadaki hesabına yatırdığını belirtti.

- "ByLock telefona nasıl yüklendi bilmiyorum"

Sanık K.H.K, terör örgütünün şifreli haberleşme programı olan "ByLock"u hiç kullanmadığını ileri sürerek, "Ben telefonuma böyle bir program yüklemedim. Üzerime kayıtlı internet ile GSM hattına bu programın nasıl yüklendiğini bilmiyorum. Böyle bir programdan bilgim yok. Programı ne zaman kullandığıma dair bana bir bilgi de verilmedi. Suçsuzum. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Aynı mahkemede haklarında dava açılan ve kanun hükmünde kararname ile görevlerinden ihraç edilen D.A.Ç, C.Ö. ve C.A. da atılı suçlamaları kabul etmedi.

Sanık avukatları da müvekkillerinin beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Son Güncelleme: 15.03.2017 19:12
Anahtar Kelimeler:
VanFETÖ/PDYDuruşma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.