26 Haziran 2015 Cuma 00:57
Van'da genç kadını boğazını keserek öldüren sanığa müebbet

Van'ın Erciş ilçesinde, 3 aylık evli kadını boğazını keserek öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanık, ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Erciş'te, 21 yaşındaki Büşra Çiftçi Kızılkaya'nın 9 Aralık 2014'te evinde uğradığı bıçaklı saldırıda boğazı kesilerek öldürülmesiyle ilgili davanın karar duruşması Erciş Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı.

Van M Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan sanık Bayram Fırtına'nın video konferans sistemiyle katıldığı duruşmada, Kızılkaya'nın ailesi ve avukatlar hazır bulundu.

Suçlamaları kabul etmeyen sanık Fırtına'nın ifadeleri ile tanık ve delilleri değerlendiren mahkeme heyeti, sanığa, "kasten adam öldürme suçundan" ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli yağma" suçundan ise 15 yıl hapis cezası verdi.

Büşra Çiftçi Kızılkaya'nın babası Dilaver Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkemenin verdiği kararın sevindirici olduğunu belirterek, "Büşra'nın ailesi olarak verilen bu cezadan dolayı bir parça da olsa rahatladık. Zanlı halen cinayeti işlediğini kabul etmiyor. Rabbim böyle bir acıyı hiç bir kimseye vermesin. Bizim olayla alakalı şüphelerimiz halen dinmiş değil. Biz kesin suçlunun bu kişi olduğunu biliyoruz. Fakat bununla beraber birkaç kişinin daha olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

Kızılkaya ailesinin avukatı Cihat Sargut ise mahkemenin kararını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Son Güncelleme: 26.06.2015 01:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.