05 Mart 2016 Cumartesi 02:58
Van'da, 'Hayat Boyu Kitap Projesi'

 İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla "Hayat Boyu Kitap" projesinin startı verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen programa katılan Vali İbrahim Taşyapan, diğer dünya ülkelerine göre Türkiye'nin daha az kitap okuduğunu ifade etti.

Mesafeyi kapatmak için çok çalışmak gerektiğini belirten Taşyapan, şöyle konuştu:

"Kitap okuma alışkanlıklarımızı, çocuklarımıza kazandırmak şartıyla bu açığı kapatabiliriz. Bu anlamda İl Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülük ettiği kampanya önem arz etmektedir. Müdürlüğün kendi çalışanları arasında başlattığı çalışma inşallah diğer kurum ve okullarımıza da örnek olur. Biraz önce kitap listesini inceledim. Çok güzel kitaplar var. Bu kampanyanın hayırlı olmasını diliyorum."

Van'da kitap okumanın yaygınlaştırılması amacıyla projeyi başlattıklarını ifade den İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise toplumda kitap okumayla alakalı alışkanlıkların çok fazla olmadığının istatistiki verilerle anlaşıldığını söyledi.

Kırekin, "Gelişmiş bir ülkede kitap okuma oranı yüksek olduğu halde ülkemizdeki kitap okuma düzeyinin düşük olduğu hepimizin malumudur. Bu maksatla kitap okuma alışkanlığı boş zamanlarımızda da sürdürmek ve kitlelere örnek olmak amacıyla bizler bu görevi üslenmek istedik" dedi.

Programa, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Salih Serçe, şube müdürleri, kurum amirleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları da katıldı.

Van'da,

Van'da,

Van'da,

Son Güncelleme: 05.03.2016 21:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.