26 Şubat 2016 Cuma 14:43
Van'da Hocalı Katliamı'nın 24. Yıl Dönümü

-AK Parti Van Kadınları Kolları Başkanlığı, Hocalı katliamının 24. yılı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

AK Parti Bitlis Kadınları Kolları Başkanı Havva Duran yaptığı açıklamada, 26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermeni kuvvetlerinin yüzlerce Türk'ü katlettiği anımsatıldı.

Hamile kadın ve çocukların da bu vahşete maruz kaldıklarını dile getiren Duran, şöyle deam etti:

"Hocalı'da yapılan katliamın Azerbaycan'daki kardeşlerimiz başta olmak üzere, tüm insanlık nezdinde işlenmiş bir suç olduğunu bildiren açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Dün Srebrenitsa'da, Halepçe'de, bugün Hama'da, İdlip'te, Türkmen Dağı'nda yaşananlar neyse tam 24 yıl önce Hocalı'da yaşananlarda odur. Bugün haince ve kalleşçe bomba yüklü araçla, asker, sivil, kadın, çocuk demeden insanları katleden zihniyetle, Hocalı'daki zihniyet birebir aynıdır. Yeryüzünde insanlığını kaybetmenin, katliam yapmanın hiçbir mazereti yoktur. Uzak yakın fark etmeden gönül coğrafyamızda yaşanan her olay, AK Parti olarak bize insani ve vicdani sorumluluklarımızı tekrar tekrar hatırlatmaktadır. Biliyoruz ki masum bir insana kıymak inancımıza göre suçların en büyüğüdür. Hocalı katliamında vefat edenleri rahmet ve dua ile anıyor, bu vesile ile yakınlarına, Azerbaycan halkına tekrar başsağlığı diliyoruz."

Hocalı Katliamı'nın 24. Yıl Dönümü

Hocalı Katliamı'nın 24. Yıl Dönümü

Hocalı Katliamı'nın 24. Yıl Dönümü

Hocalı Katliamı'nın 24. Yıl Dönümü

Son Güncelleme: 26.02.2016 21:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.