03 Ocak 2016 Pazar 18:43
Van'da İzinli İmamlara Tepki

Başkale ilçesinde vefat eden bir kadının imamların "izin" gerekçesiyle gelmemesi üzerine fahri imam yardımıyla defnedildiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Başkale merkezi Hazifiye Mahallesi'nde ikamet eden Hemi Vurgun, sabah saatlerinde vefat etti. Vefat sonrası yıkanan cenaze, Abdulhekim Arvasi Cami'de kılınan cenaze namazı sonrası mezarlığa götürüldü.

Yaklaşık bir saat imam beklediklerini, haber gönderilen 3 imamın ise izin günü olduğu için gelemeyeceklerini kendilerine bildirdiklerini ileri süren vatandaşlar, mahallede fahri imamlık yapan bir kişiden yardım aldıklarını ifade etti.

Ardından cenazeyi, iş makinelerinin yardımıyla sıfırın altında 18 derecede defnettiklerini belirten cenaze yakınları, çağırmalarına rağmen gelmeyen imamlara ise tepki gösterdi.

Son Güncelleme: 03.01.2016 18:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.