11 Kasım 2016 Cuma 18:13
Van'da Kalkınma Bakanı Elvan FETÖ Soruşturması

 Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "CHP'nin yaptığı bu bildiriye FETÖ, bölücü örgüt, Kandil, teröre kucak açan ülkeler seviniyorsa, kusura bakmayın bu kadar hainin sevindiği bir bildiri Türk siyasetinde en hafif tabiriyle 'kara bir lekedir', milletimizin nezdinde yok hükmündedir." dedi.

Cazibe Merkezleri toplantısına katılmak üzere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Van ve bölge milletvekilleriyle kente gelen Elvan, Van Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Buradan Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen AK Parti İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Elvan, Van'ın AK Parti hükümetleri için farklı bir yere ve konuma sahip olduğunu söyledi.

Elvan, Van halkının kentte bir hareketlilik olmamasına rağmen 27 gün demokrasi nöbetleri tutarak bir destan yazdığını kaydetti.

AK Parti hükümetleri olarak 2023 hedeflerini ortaya koyduklarını ve toplum olarak bu hedefe odaklandıklarını anlatan Elvan, şöyle konuştu:

"O hedefler arasında Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefi vardır. Bunun için seçim döneminde Türkiye'nin bir anayasa değişikliğine ihtiyacının olduğunu ifade ettik. Dünya çok büyük bir değişim dönüşüm geçiriyor. Biz ülke ve hükümet olarak çok hızlı hareket edip hantal yapılardan kurtulmak zorundayız. Artık 'bu anayasa bize dar geldi' diyoruz. Kısa bir süre sonra TBMM'ye anayasa değişikliği için gideceğiz. Yasama, yürütme ve yargı arasındaki çalışmalarını kendi istikametlerinde işlerini daha hızlı yapabilmelerini sağlayacak mekanizmaları ortaya koymak istiyoruz. Karar alma süreçlerinin daha hızlı yapılmasını arzu ediyoruz."

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çalışmaların engellenmek istendiğini, 5-6 saatlik tartışmaların ardından gündemlere geçilebildiğini anlatan Elvan, gerçekten kalkınma, 2023 hedeflerini gerçekleştirmek ve bir üst lige çıkmak için mutlaka anayasa değişikliği yapmak zorunda olduklarını aktardı.

- "Milletvekili sadece milletin vekili olmalıdır"

"Milletin iradesine rağmen 'ben şuna karşıyım, ben buna karşıyım' diyerek siyaset yapmaya kalkarsanız millet hakkınızı sayar avucunuza koyar. Hem sandıkta hem de milletin gönlünde hezimete uğrarsınız." diyen Elvan, şunları kaydetti:

"Milletvekili sadece ve sadece milletin vekili olmalıdır. Milletin vekaletini millet için değil de bu ülkenin birliğine, dirliğine silah çekenler, memleket düşmanları, Türkiye düşmanları için kullanırsanız, hukuk gelir ve sizden bunun hesabını sorar. Kaldı ki fezlekesi olan milletvekillerinin dokunulmazlıkları millet iradesinin tecelli ettiği TBMM tarafından kaldırılmıştır. HDP dışında AK Parti'den, CHP'den MHP'den tüm milletvekilleri gidip savcılığa ifade vermişlerdir. Ancak HDP milletvekilleri 'ben bu hukuku tanımıyorum' demiştir. Hiç kimse 'ben ifade vermeye gitmiyorum, hukuk sistemini tanımıyorum' diyemez. Böyle demek, 'Ben Meclis'i tanımıyorum, Van'ı, Türkiye'yi tanımıyorum' demektir. Van'ı, Türkiye'yi tanımayanı milletimiz de tanımaz."

- CHP'nin bildirisi

CHP Parti Meclisi tarafından yayımlanan bildiriyi de eleştiren Elvan, bildiriyle ülkenin yönetilemeyeceğini, milletin bunu 15 Temmuz'da bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

"CHP'nin yaptığı bu bildiriye FETÖ, bölücü örgüt, Kandil, teröre kucak açan ülkeler seviniyorsa, kusura bakmayın bu kadar hainin sevindiği bir bildiri Türk siyasetinde en hafif tabiriyle 'kara bir lekedir', milletimizin nezdinde yok hükmündedir." ifadesini kullanan Bakan Elvan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"AB neredeyse Türkiye'de darbe olmadı diye üzüldü. Cezaevindeki darbecileri meydanlara dökülen demokrasi yanlılarından daha çok sevdiklerini gördük. Türkiye'de teröre bulaşan, darbeye karışan kim varsa kucak açıyorlar. Siz cinayet işleyene sahip çıkarsanız, şehirlerde bomba patlatanlara, katliam yapanlara sahip çıkarsanız, bunları koruyup beslerseniz, parlamentolarınızda sergi açtırıp propaganda yaptırırsanız, AB başkentlerinde terör çadırları kurdurursanız, kusura bakmayın bu, milletimizin, Türkiye'nin kanına dokunur. Sizin demokrasiden insan hak ve özgürlüklerinden bahsetmenizin hiçbir inandırıcılığı anlamı kalmaz. Bugün gülücük dağıttıkları terör, yarın onların da başının belası olabilecektir. Onun için teröre karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. AB bir birlik olacaksa en kısa zamanda 'teröriste kucak açan ülkeler birliği' olmaktan vazgeçmelidir."

- "İhanet şebekelerini temizleyeceğiz"

İçeride ve dışarıda insanların huzuruna, dirliğine kast eden millet düşmanlarıyla sonuna kadar mücadele edeceklerini vurgulayan Elvan, ihanet şebekelerini, şer odaklarını vatandaşların dik duruşuyla hezimete uğratacaklarını kaydetti.

Elvan, Van halkının, bombalı araçla saldırarak vatandaşların ve güvenlik güçlerinin canına ve malına kast eden terör örgütüne pirim vermediğini dile getirdi.

Bakan Elvan, "Bunlara primi Kandil veriyor. Allah'ın izniyle bu ihanet şebekelerini temizleyeceğiz. Hiçbir şekilde şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Milletimiz nasıl 15 Temmuz'da FETÖ'cü hainlere karşı nasıl dik durduysa, her türlü melanet odaklarına karşı duruşunu koruyacak. Terör, 40 yıldır bölgeyi geri bırakmak için elinden geleni yapıyor. Sadece insanların hayatına kast etmiyor, ekmeğine de mani olmaya çalışıyor." diye konuştu.

Hainlere inat 14 yıldır Van'ı cazibe merkezi yapmak, kalkındırmak için ne gerekiyorsa yaptıklarını, bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini anlatan Elvan, "Vanımız bu bölgenin, coğrafyanın en önemli merkezi konumuna gelecek. Türkiye'yi bütün sorunlarını çözmüş, gelişmesini kalkınmasını tamamlamış, her bireyinin kendisini rahat ifade ettiği bir ülke haline getirmekte kararlıyız. Demokrasiden ve hukuk devletinden asla taviz vermeyeceğiz. Bir hukuk devletinde hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü olamaz. Bir hukuk devletinde kimsenin darbe yapma hakkı olamaz." dedi.

- "Herkes hukuk içinde kalacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz ise 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunanların, şu anda da ekonomik darbe planı yaptığına dikkati çekti.

Milletin ferasetinin bu darbeyi de önleyeceğini dile getiren Demiröz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yabancı, dövize dayalı ürünleri tüketmekten kaçınacağız ve ülkemizin ekonomisi etkilemeye çalışan bu güruha bu fırsatı vermeyeceğiz. 15 Temmuz'dan sonra 12 milyar doları bankalara yatıran milletimiz bundan sonra da ülkesine sahip çıkacaktır. Siyasal olarak yıllarca 'dokunulmazlığı kaldırın' diyenler cevaplarını aldılar. Suçu olan ifadesini vermeye gidecek. Suç işlemişsen o suçun cezasını çekeceksin. Sen Türk yargısını tanımazsan sonucu böyle olur. Herkes hukuk içinde kalacak ve siyasetini bu çerçevede yapacak. 15 Temmuz'da ülkemize geçmiş olsun demeyenler bugün tutuklanan vekillerin grup toplantısına katılıyor ve onların sıralarına oturuyor. Bu modern haçlı seferinden başka bir şey değildir. Ama insanlarımız bunlara alıştığı için def edecektir."

Toplantı, basına kapalı devam etti.

 

Son Güncelleme: 11.11.2016 18:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.