17 Ocak 2016 Pazar 18:26
Van'da Kar yağışı

Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Van'da 118 mahalle, Muş ve Bitlis'te de 134 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Van Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgiye göre, Van'da hafta içi etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan 990 mahalle yolunda sürdürülen karla mücadele çalışmaları ile 872 mahalle yolu ulaşıma açıldı.

Kapalı 118 yolun ulaşıma açılması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölge genelinde havanın parçalı bulutlu geçmesinin beklendiğini, akşam ve sabah saatlerinde don olaylarının yaşanabileceğini kaydetti.

Hava sıcaklıklarında 2 ile 4 derece düşüşün beklendiğini belirten yetkililer, yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı uyarılarda bulundu.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de Van'da kar nedeniyle kapalı bulunan Van-Çatak ayrımındaki Bahçesaray ile Gürpınar Kırkgeçit, Kırkgeçit-Kanlıdere ve Kırkgeçit-Kanlıca yollarındaki çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Uzun süredir kapalı olan Muş-Kulp karayolu ise ekiplerin yoğun çalışması sonucu dün gece ulaşıma açıldı.

Muş'ta ise kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve ilçelere bağlı 30 köy yolunun halen ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kapalı 30 köy yolunun açılması için ekiplerin çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, karla mücadele ekiplerinin, il merkezi ve ilçelere bağlı 104 köy yolunu açmaya çalıştığını kaydetti.

Son Güncelleme: 17.01.2016 18:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.