22 Mart 2016 Salı 18:53
Van'da 'Kep-2' Erciş'te Tanıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) koordinesinde 15 ilde yürütülen ve Avrupa Birliğince (AB) desteklenen "Özellikle Kız çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması" (KEP-2) projesinin tanıtımı Erciş'te yapıldı.

Erciş Öğretmenevinde yapılan toplantıda danışman Nirgül Acar tarafından slayt sunumuyla okul müdürleri bilgilendirildi.

Projenin 2011 yılında tamamlanan KEP-1 projesinin devamı olduğunu aktaran Acar, projenin amacının da okula kaydı yaptırılan, ancak bir şekilde devamı sağlanamayan öğrencilerin tespit edilmesi ve eğitime tekrar kazandırılması olduğunu hatırlattı.

Acar, "Erciş ilçe ziyaret ekibi 6 kişilik grupla devam etmektedir. Ekipte psikolojik danışmanlar, çocuk gelişim uzmanı, din görevlisi, sosyal dayanışma görevlisi yer alacak. Ev ziyaretleriyle kızlarımızın eğitime kazandırması ve devamlarının artırılması devam edecektir." diye konuştu.

Toplantıya, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, Proje Koordinatörü Yılmaz Başıaçık, şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Son Güncelleme: 22.03.2016 19:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.