07 Mart 2016 Pazartesi 18:23
Van'da Numarataj Sistemine Geçiliyor

Van Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından Edremit, İpekyolu, Tuşba ilçeleri ile 48 mahallede adres güncelleme ve alan taraması yapıldı.

Taramanın tamamlanmasıyla adres bilgi sistemlerinin doğru kullanılması için numarataj sistemine geçen Büyükşehir Belediyesi, sokaklara da Türkçe-Kürtçe tabela astı.

Çalışmayla ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Adres bilgi sistemlerinin doğru olarak kurulabilmesi ve kullanılabilmesi için doğru ve eksiksiz yapılmış, güncellemeye açık, krokilere bağlanmış numarataj sistemlerinin oluşturulması gerekmektedir. Yapılan numarataj çalışması ile adres formatının temel iki bileşeni olan bina numaraları ve sokak isimleri belirlenmektedir. Büyükşehir Meclisinin almış olduğu tabelaların iki dilli olması yönündeki kararı ile tabelalar Türkçe ve Kürtçe basılmıştır."

Van'da Numarataj Sistemine Geçiliyor

Van'da Numarataj Sistemine Geçiliyor

Van'da Numarataj Sistemine Geçiliyor

Son Güncelleme: 08.03.2016 09:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.