02 Eylül 2015 Çarşamba 20:42
Van'da patates hasadı

 Van Valisi İbrahim Taşyapan, ilde hasat edilen tarlalarda inceleme yaptı, traktör sürerek hasada katıldı.

Niğde'den gelerek Van'da kiraladığı 500 dekar arazide Vanlı ortaklarıyla sebze üreten ve Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı (KKYDP) basınçlı sulama sistemlerinden faydalanan üreticinin tarlalarını gezen Vali Taşyapan, tarlada çalışan işçilerle sohbet etti.

Traktöre binerek tarlayı süren Taşyapan, kopardığı sebzelerin tadına baktı.

Taşyapan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentteki tarlalarda çok güzel ürün yetiştirildiğini söyledi.

Tarlalarda patates, domates, patlıcan ve biber gibi birçok ürün yetiştirildiğini belirten Taşyapan, "Damla sulama sistemiyle modern üreticilik gerçekleştiriliyor. Bu çok önemli bir iş. Burada da birçok insana da iş imkanı sağlıyorlar, ben kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Van'da sebze ve meyvenin çok pahalı olduğunu, yöreye Adana’dan, Çukurova’dan veya Bafra Ovası’ndan gelen ürünlerin nakliyle fiyatlarının arttığını belirten Taşyapan, "Nakliyenin binmesinden dolayı vatandaşlarımız pahalıya sebze tüketmek zorunda kalıyor ama bu tür üretim yerlerimiz çoğalırsa buradaki iç tüketimimizi karşılayacak üretim olursa biz de Türkiye’nin diğer illerinde olduğu gibi sebzeyi en azından yaz aylarında pahalı yemekten kurtuluruz" dedi.

Taşyapan’a bilgi veren üreticiler ise Tuşba ilçesi Tevekli Mahallesi’nde kiraladıkları 500 dekar arazinin 90 dekarına patates, 120 dekarına karpuz, 120 dekarına kavun, 135 dekarına domates, 20 dekarına biber ve 15 dekarına da patlıcan ektiklerini, 30’u kadın olmak üzere toplam 48 kişiye 7 ay boyunca istihdam sağladıklarını ifade etti.

Van'da patates hasadı

Van'da patates hasadı

Son Güncelleme: 02.09.2015 20:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.