13 Ağustos 2015 Perşembe 19:03
Van'da sağlık yatırımları değerlendirildi

VAN - Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Prof. Dr. Özkan Ünal, "Bir defa terör olduğu sürece hekimler burada haklı olarak duramayacaklardır. Aileleri, çocukları ve can güvenlikleri var sonuçta" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği yatırımlar ve kurum yapılanmasıyla ilgili değerlendirme toplantısına katılan Ünal, yaklaşık 2.5 saat süren toplantının ardından açıklamada bulundu.

Toplantıda dile getirilen sorunları rapor haline getirerek Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na sunacağını belirten Ünal, Van'ın Türkiye'de yaşanılacak en güzel illerden biri olduğunu fakat terör olayları nedeniyle hekimlerin burada kalmak istemediğini söyledi.

Kente atanan hekimlerin kalmasını sağlamak için şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini bildiren Ünal, "Bir defa terör olduğu sürece hekimler haklı olarak burada duramayacaklardır. Aileleri, çocukları ve can güvenlikleri var sonuçta. Terör biterse hekimlerin çoğunun gönüllü olarak kentte kalması mümkündür" ifadelerini kullandı. 

Toplantıya, Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörü Fahri Sevinç, İl Sağlık Müdürü Yakup İmren, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Özcan Öktem ve sağlık personelleri katıldı.

Van'da sağlık yatırımları değerlendirildi

Van'da sağlık yatırımları değerlendirildi

Son Güncelleme: 13.08.2015 19:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.