03 Ocak 2016 Pazar 18:31
Van'da Şehitleri Anılıyor

Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılı dolayısıyla Van'da yürüyüş düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Van'ın Gevaş ilçesindeki Abalı Kayak Merkezi'nde bir araya gelen vatandaşlar, ellerindeki bayrak ve pankartlarla yürüyüşe geçti.

Vali İbrahim Taşyapan, Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe, kurum müdürleri ve vatandaşların katıldığı yürüyüş, 2 bin 400 metrelik parkurda yapıldı. Daha sonra kayak merkezi önünde saygı duruşu bulunulması ve İstiklal Marşı'yla devam eden etkinlikte Kur'an-ı Kerim okundu.

Vali Taşyapan, burada yaptığı konuşmada, tüm ülkede olduğu gibi Van'da da Sarıkamış şehitlerine sahip çıkıldığını belirterek, yürüyüşteki amacın, gençlere tarih bilincini aşılamak ve şehitlere saygıyı öğretmek olduğunu söyledi.

Sarıkamış Harekatı'nda 90 bin askerin şehit olduğunu hatırlatan Taşyapan, "Yüzyılımızın başında biliyorsunuz ki büyük bir cihan savaşı verildi. Bu savaşın üzerinden 101 yıl geçti. Koca bir cihan imparatorluğunu bu savaşın sonunda kaybettik. Elimizde ancak Anadolu toprakları kaldı. Bütün cephelerde şehitler verdik ama şerefimizi, birliğimizi, dirliğimizi koruyarak, Anadolu toprakları üzerinde Türkiye Cumhuriyeti devletini kurduk" diye konuştu.

Taşyapan, acılarla dolu savaşların yaşanmaması için geçmişten ders çıkarılması gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

"Onun için Sarıkamış'taki, İstiklal Savaşı'ndaki şehitlerimiz, Çanakkale'deki şehitlerimizin hepsi bu devletimizi, milletimizi oluşturan unsurların başında geliyor. Kürtler, Türkler, Abazalar, Çerkezler, Araplar, Alevi, Sünnisi, hepsi birlikte koyun koyuna buralarda yatmaktadır. Tek gayeleri vardı, vatanımızı kurtarmak. Buralara düşman ayaklarının basmaması, namusumuza namahrem elinin değmemesi tek gayeleriydi. Onun için onları saygıyla anıyor, ruhlarına Fatihalar gönderiyoruz. Bu topraklara düşmanın emelleri her zaman olacaktır. Etrafımızda olan biteni, komşularımızdaki sıkıntıları gördüğümüz zaman bundan ders çıkartmamız lazım. Bu vatanı, birliğimizi, beraberliğimizi kaybedersek, o sıkıntılı günler tekrar yaşanabilir. Özellikle Sarıkamış, Çanakkale destanlarını, Kars, Ardahan cephelerini unutmamamız gerekiyor."

Etkinlik, dua edilmesiyle sona erdi. 

Son Güncelleme: 03.01.2016 18:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.