20 Mart 2016 Pazar 10:18
Van'da Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

 Van'da, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı etkinlikleri kapsamında anma programı düzenlendi.

Hak ve Kardeşlik Derneği (HAK-DER) tarafından İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen program, Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı.

"Çanakkale" konulu sunumun ardından konuşan Doç. Dr. Naci Erdemir, Çanakkale Zaferi'nin önemine değinerek, Çanakkale ruhunun iyi anlaşılması gerektiğini vurguladı.

Çanakkale Zaferi'nin sadece Osmanlının değil, bütün İslam aleminin var olma mücadelesi olduğunu hatırlatan Erdemir, şunları söyledi:

"Çanakkale ruhu, ancak duygu bütünlüğü anlaşıldığında anlam bulur. Şehitlikte yatan Arnavut, Arap, Türkmen, Kürt, Laz, Boşnak, Çerkez, Filistinli, Hintli şehitlerimizin davası. Yani Çanakkale ruhu, İslam ümmetinin kardeşliğidir. Çanakkale ruhu, doğru anlaşılmalı ve doğru aktarılmalıdır. Çanakkale ruhu, her yönüyle ümmete yeniden kazandırılmalıdır. Bu ruhun mayasını iman oluşturur, kalesini kardeşlik oluşturur. Bu ruhu inşa etmek durumundayız. İslam uğruna canını feda eden Çanakkale şehitlerimizi rahmetle anıyor, Allah bizleri onların yolundan ayırmasın diyorum"

Konuşmaların ardından program, Çanakkale konulu şiirlerin okunmasıyla devam etti.

Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yılı

Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yılı

Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yılı

Son Güncelleme: 20.03.2016 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.