20 Mart 2016 Pazar 18:03
Van'da Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü

 Muradiye ilçesinde İmam Hatipliler Derneği ve Muradiye Genç Adımlar Derneğince 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü nedeniyle program düzenlendi.

Muradiye Kazım Karabekir Teknik ve Endüstri Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programda, Van İmam Hatipliler Kültür Merkezinden gelen hafızlar Kur'an-ı Kerim okudu.

Van Seyyid Abdulhakim Arvasi Eğitim Merkeziden gelen hafızlar Fedail Erkoç, Ali Kaya, Yusuf Ezel ve Mustafa Kuşçu'nun da Kur’an-ı Kerim okumasının ardından ilçede görevli iki imam ise ilahilerle katkıda bulundu.

Program sonunda gazetecilere açıklama yapan Genç Adımlar Derneği Başkanı Selçuk Yay, 18 Mart'ın sadece Türkiye için değil, insanlık tarihinin en önemli, en büyük ve asalet dolu bir savaşı olduğunu aktardı.

Yay, "Çanakkale hepimizin gönlünde bir İstikbal meşalesidir. Çanakkale Zaferi sadece geçmişimizin bir aziz hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en önemli ilham kaynaklarından birisidir. Sözlerimi burada tamamlarken milli birliğimizin en güzel örneği olan Çanakkale Zaferi'nin 101. yılında savaşta yitirdiğimiz 250 bin şehidimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum." diye konuştu.

Program, Çanakkale Şehitleri ve Ankara'daki patlamalarda şehit düşen görevliler ile vatandaşların ruhlarına dua edilmesiyle son buldu.

Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü

Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü

Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü

Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü

Son Güncelleme: 20.03.2016 18:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.