16 Temmuz 2016 Cumartesi 17:48
Van'da STK Temsilcilerinden Kınama

 Van'ın Erciş ilçesinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri, terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

Öğle namazının ardından Kara Yusuf Paşa Cami önünde bir araya gelen STK temsilcileri, yaptıkları basın açıklamasıyla darbe girişimini kınadı.

Toplanan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar adına açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Erciş Şubesi Başkanı Yüksel Bilici, her on yılda bir gerçekleştirilen darbeleri lanetlediklerini söyledi.

Erciş halkı olarak dün geceden bu yana meydanlarda olduklarını aktaran Bilici, "Paralel yapının darbe kalkışmasına sivil iradenin oyuyla seçilmiş meşru yönetimin yanında yer alıyoruz. Halkın irade ve kararlığı darbe teşebbüslerinin geçersiz kılan en önemli faktördür. Halkımızın bu tepkisinden sonra hiçbir yapı darbe kakışmasına cesaret edemeyecektir. Gün meydanları boş bırakmamaya milli iradeye ve milli iradeye sahip çıkma günüdür." diye konuştu.

Son Güncelleme: 06.08.2016 14:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.