25 Şubat 2016 Perşembe 18:13
Van'da Tarihi Eser Ve Sigara Kaçakçılığı

 Van'ın Muradiye ilçesinde jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda, farklı dönemlere ait 9 tarihi eser ile 100 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, Muradiye ilçesindeki Alpaslan Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince Ünseli Mahallesi'nde bir otomobil ile iki kargo aracının durdurulduğunun belirtildiği açıklamada, araçlarda değişik dönemlere ait 9 tarihi eser ile tıbbi malzeme ve üzüm çuvalları içerisine gizlenmiş 100 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği ifade edildi.

Tarihi eserlerin incelenmek üzere Van Müze Müdürlüğüne teslim edildiği bildirildi.

Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 2016'nın başından bu yana yürütülen operasyonlarda ele geçirilen gümrük kaçağı sigara miktarının bir milyon 774 bin pakete ulaştığı kaydedildi.

Bu arada, olaylarla ilgili gözaltına alınan 2'si kargo şirketinde sürücü 3 kişinin, işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı, soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.

Son Güncelleme: 25.02.2016 20:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.