31 Mart 2016 Perşembe 19:13
Van'da Terör Mağduru Ailelere Yardım Eli

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK tarafından kazılan çukur ve oluşturulan barikatların kaldırılması için düzenlenen operasyonlar öncesi Van'a gelen ailelere 720 bin lira yardım yapıldı.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, Yüksekova ilçesinde yaşanan terör olaylarından dolayı göç etmek zorunda kalarak Van'a gelen vatandaşlara, devletin şefkat eliyle gerekli yardımların süratle yapılmaya başlandığı belirtildi.

Açıklamada, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan sosyolog, psikolog, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişimcilerin terör mağduru ailelere gerekli ziyaretleri gerçekleştirdiği kaydedilerek, "Psikolojik ve rehberlik danışmanlık hizmetlerinin yanında Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından şimdiye kadar barınma, eğitim, gıda ve nakdi yardımlar adı altında toplamda bin 150 haneye 720 bin lira yardım yapıldı. Halihazırda, SYDV'ye yapılan başvurular süratle sonuçlandırılmaya ve vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmeye çalışılmaktadır." bilgisi verildi.

Son Güncelleme: 20.08.2016 16:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.