26 Ağustos 2015 Çarşamba 11:15
Van'da terör operasyon

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca, İpekyolu Belediye Başkanı Aygül Bidav'ın da bulunduğu 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Alınan bilgiye göre, 14 Ağustos'ta yaptıkları açıklamada sözde "öz yönetim" kararı ilan eden Bidav ile Edremit Belediye Meclisi Üyesi Abdulkerim Sayan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Edremit İlçe Eş Başkanı Abdulkerim Batmaz ve sözde İpekyolu Halk Meclisi Eş Başkanı Mehmet Batu hakkında, "anayasal düzeni bozmaya çalıştıkları" gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. 

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturma kapsamında Bidav'ın da aralarında bulunduğu 4 kişinin "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan gözaltına alınmasına karar verdi.

Bunun üzerine harekete geçen Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, haklarında gözaltı kararı verilen şüphelileri adreslerinde bulamadı.

Cumartesi günü çıkarılan kararın üzerinden 4 gün geçmesine rağmen şüphelilere ulaşılamaması üzerine Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Bidav, Sayan, Batmaz ve Batu hakkında yakalama kararı çıkarttı.

Şüphelilerin, karar doğrultusunda bulundukları yerde gözaltına alınacakları bildirildi.

Son Güncelleme: 26.08.2015 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.