18 Ağustos 2016 Perşembe 13:22
Van'da Terör Örgütünden Bombalı Saldırı

Van'ın merkez İpekyolu ilçesindeki polis merkezine terör örgütü mensuplarınca patlayıcı yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Alınan bilgiye göre, İpekyolu ilçesinde polisevi ve İki Nisan Polis Merkezinin bulunduğu binanın yakınına teröristlerce bırakılan patlayıcı yüklü araç infilak ettirildi.

Vali Vekili Mehmet Parlak, Valilik binasında yaptığı açıklamada, terörist saldırının 23.15 sıralarında gerçekleştirildiğini bildirdi.

Polisevi ve polis merkezi olarak kullanılan binanın önünde bölücü terör örgütü mensuplarınca bombalı araç kullanmak suretiyle saldırı düzenlendiğini kaydeden Parlak, "Terörist saldırıda 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 38'i sivil 2'si polis 40 kişi yaralanmıştır. Yaralıların çeşitli hastanelerde tedavisi devam ediyor." dedi.

Saldırıdan sonra polisevi ve polis merkezinin bulunduğu bölgeye gelen vatandaşlar, terör örgütü PKK'yı lanetledi.

- Terörist yaralı yakalandı

Olayın ardından kent genelinde hava destekli operasyon başlatıldı. Zırhlı araç ve çok sayıda polis ekibince düzenlenen operasyonda, patlayıcı yüklü aracı polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binanın önüne getirdiği tespit edilen terör örgütü mensubu M.O, yaralı olarak yakalandı.

Gözaltına alınan terörist, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Bölgede operasyon devam ediyor.

Son Güncelleme: 18.08.2016 14:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.