08 Mart 2016 Salı 13:58
Van'da 'Türkiye-iran Sınır Güvenliği' Toplantısı

Türk ve İranlı yetkililer iki ülke arasındaki hudut güvenliğini ele almak üzere Van'da bir araya geldi.

İran'ın Hoy kenti 1'inci Derece Hudut Komiseri Albay Hasan Hasanlu ve beraberindeki 10 kişilik heyet, sınır güvenliği toplantısına katılmak üzere karayoluyla Özalp ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'ndan giriş yaptı.

Heyet, Van Valisi İbrahim Taşyapan, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın ve ilgili kurum amirleri tarafından karşılandı.

Vali Taşyapan, periyodik gerçekleştirilen hudut güvenliğini görüşmek üzere bir araya geldiklerini belirtti.

Toplantıda önemli çalışmalara imza atmayı amaçladıklarını kaydeden Taşyapan, şöyle konuştu:

"Ülke olarak İran ile 560 kilometrelik sınırımız var ve bu sınırın büyük kısmı Van şehrine bağlı. Bu sınır yüz yıllardır dostluk, barış ve kardeşliğin sınırı olmuştur. İnşallah böyle de devam edecektir. İran heyetini Van'da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını dilerim."

Hasanlu ise İran halkının sıcak selamlarını Van'a getirdiklerini söyledi.

Van'da misafir olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Hasanlu, "İran halkı adına, barış ve sevginin gelmesini temenni ediyoruz. İnşallah iki ülke arasında irtibat her zaman devam eder" dedi.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Son Güncelleme: 08.03.2016 17:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.