27 Şubat 2016 Cumartesi 21:28
Van'da Üniversiteli Anneler Diplomalarını Aldı

 Van'da, okul çağında çocuğu olan annelerin bilgi ve birikimlerinin güçlendirilmesi amacıyla uygulamaya konulan "Anne Üniversitesi" Projesi kapsamında ilk mezunlara diplomaları verildi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Tuşba Belediyesi ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü projede 60 anne, mezun olmanın heyecanını yaşadı.

YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, annelik görevinin asla önemsiz bir müessese olmadığını söyledi.

Kayatürk, annelere büyük değer yükleyen bir inancın mensupları olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Çocuklar dünyaya geldikleri andan itibaren annelerinin ellerinde hamur şeklinde olgunlaşarak önümüze çıkıyor. Dolasıyla annelik müessesinin, bugün üniversite mezunu semboliğiyle ortaya koymuş olmasından büyük bir memnuniyet duyuyorum. İyi eğitimlerle yetişen çocukların intihar ettiğine tanıklık ediyoruz. Acı olanı da intihar edenin bir çok insanın da ölümüne neden olmasıdır. Ama en acı olanı bir milletvekilinin, aralarında annelerin de bulunduğu 29 kişinin ölümüne neden olan birinin cenazesine gitmesidir. Bunlar hep yetişme tarzıyla alakalıdır. Eğer annelerimiz, bizi yetiştiren insanlar şuurlu, düzgün, neyin doğru neyin yanlış olduğunu ortaya koyarak bizi yetiştirseler Allah'ın izniyle intihar etmeyiz. İntihar edenler en azından beraberinde başkalarını öldürmez, başkalarını öldürenleri de kutsamaz."

Van Valisi İbrahim Taşyapan da toplumda problemli kişiliklerin arka planında mutlaka ailede yaşanan huzursuzlukların yattığını belirterek, bu huzursuzları televizyon programlarında, sosyal medyada gördüklerini dile getirdi.

Sevgi ve saygının hakim olduğu ortamlarda problemli insanların yetişmesinin mümkün olmadığına dikkati çeken Taşyapan, "İnsan, İslam fıtratı üzerine doğar. Anneler aslında başkalarına da can veren insanlardır. Annelerin kutsiyetini övmeye kelimeler yetmez. Erkekler olarak biz her ne kadar önde gözüksek de aslında evin içerisindeki yönetici önce annelerdir" şeklinde konuştu.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise projenin amacına ulaştığını vurgulayarak, üniversitelerinin bundan sonra da sosyal projelere ağırlık vereceğini ifade etti.

Projeye destek veren tüm kurumlara teşekkür eden Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, yakın zamanda projenin ikinci etabını başlatmak istediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından diplomalarını alan 60 anne, mezuniyeti kep atarak kutladı.

Son Güncelleme: 28.02.2016 15:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.