18 Temmuz 2016 Pazartesi 23:53
Van'da Vatandaşlardan Tekiler Çığ Gibi Büyüyor

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi, Van'da protesto edildi.

Beşyol Meydanı'nda demokrasi nöbetine devam eden binlerce vatandaş, ellerinde bayraklarla "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Recep Tayyip Erdoğan", ''Darbeye hayır" ve ''Vanlılar burada darbeciler nerede'' şeklinde slogan attı.

Vatandaşların Türk bayraklarıyla süslediği arabalarıyla korna çalarak destek verdiği demokrasi nöbetinde, meydandakilere konuşan AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, 15 Temmuz'da karanlık güçlerin halkın iradesine ipotek koymak istediğini belirterek, halkın parasıyla alınan silahların yine halka karşı kullanıldığını söyledi.

Darbeye karşı alanlara inen halka kurşun sıkıldığını anımsatan Soğanda, "Dünyanın hiçbir yerinde bir zamanında hala karşı böyle alçakça bir darbe yapılmadı. Daha önce hiç bir zaman halka karşı uçaklarla bombardıman olmadı. İnsan kardeşine tankla, topla ve uçakla kurşun yağdırır mı? Bunlar Müslüman değiller. Bu darbe halkın iradesiyle püskürtüldü. Bir daha böyle bir darbe olmaması için halkımız alanlarda olacak." dedi.

- İki darbe gören dededen FETÖ'ye tepki

75 yaşındaki Ahmet Sabırkaya isimli vatandaş da AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 Mayıs 1960 ve 12 Eylül 1980 yılında gerçekleştirilen darbelerin acımasızlığına tanıklık ettiğini belirterek, bir daha darbe yaşamak istemediklerini belirtti.

Fetullahçı Terör Örgütüne tepki gösteren Sabırkaya, şöyle devam etti:

"Eskiden rahatça Kürtçe bile konuşamıyorduk. Çok şükür Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde Kürtçe serbest oldu ve her yerde Kürtçe konuşabiliyoruz. Bugün her şeyimiz var. Bu nedenle Cumhurbaşkanımızı çekemiyorlar. Bu adam Türkiye için bulunmaz velinimettir. Cumhurbaşkanımız sayesinde Suriyeli kardeşlerimize kucak açtık. Cumhurbaşkanını sevmiyor olabilirsiniz ama ona asla haksızlık etmeyin. Onun sayesinde haklarımıza ulaştık. Yemiyor bize yediriyor. Allah ondan razı olsun. Elimizi vicdanımıza koyalım, onun icraatlarını görmezden gelmeyelim. İki darbe yaşamış biri olarak böbrek hastası olmama rağmen bugün buradayım ve darbenin karşısındayım."

Elif Sayan ise üç gündür darbeye karşı sokaklarda olduklarını ifade ederek, sonuna kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olacaklarını söyledi.

Darbe girişimine karşı sabaha kadar alanlarda olduklarını kaydeden Sayan, "Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. Bu darbe sadece ona değil tüm ülkeye yapıldı. Millet olarak irademizi gösterip, darbeye en sert tepki gösterdik ve gösteriyoruz. İnşallah ülkemiz bir daha böyle kötülük görmez." diye konuştu.

Son Güncelleme: 06.08.2016 12:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.