16 Kasım 2015 Pazartesi 16:29
Vanda yeni AVM yapıldı

 

Global Yatırım Holding tarafından inşa edilen Van AVM ile kentte sosyal hayatın yanı sıra iş yaşamı da canlılık kazanacak.

Bünyesinde 95 mağaza, 10 salonlu sinema, yemek ve eğlence mekanlarının da yer alacağı AVM'nin açılışını, Vanlılar kadar İranlılar da heyecanla bekliyor. 

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, kentin ekonomik, sosyal, kültürel potansiyelinin yüksek olması ve gelişime açık yapısı nedeniyle bu yatırımı yapma kararı aldıklarını belirtti. 

Alışveriş merkezinin sadece Van'da değil, bulunduğu bölgede de sosyal hayatın yanı sıra iş yaşamına hareket getireceğini, esnaf, sanatkar, iş adamlarına yeni ufuk açacağını kaydeden Bensel, şöyle konuştu:

"Doğunun en büyük AVM yatırımına Van'da imza atmamız, kente ve kentlilere doğrudan yapacağı katkıların yanı sıra bölgenin ekonomik olarak da gelişmesi adına çok önemli bir adım. Doğu Anadolu Bölgesinin ekonomik açıdan gelişebilmesi, konfeksiyon, gıda, kozmetik, oyuncak gibi çok sayıda önemli markayla tanışabilmesi, vatandaşların aradıkları her şeyi bir arada bulabilmesi ve konforlu alışveriş yapabilmesi için birilerinin adım atması gerekiyordu. Biz de bu adımı atıp, bu yatırımı yaptığımız için onurluyuz, mutluyuz."

2015-2016 Uluslararası Emlak Ödülleri'nde "mimari ve proje geliştirme" kategorisinde ödül kazanan 50 bin metrekare alan üzerine kurulu Van AVM'de, dünyaca ünlü çok sayıda markanın yer alacağını belirten Bensel, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar tarihi dokusu, kültürel özellikleri ve kahvaltısıyla öne çıkan Van, artık her yönüyle gerçek anlamda bir yaşam ve cazibe merkezi haline gelecek. Bölgenin kalkınıp gelişmesi için gelecek dönemlerde de böyle büyük projelere ev sahipliği yapması şart. Van AVM, açılışı itibariyle yaklaşık bin kişiye yeni istihdam alanı yaratacak. Dolaylı etkisinin yanı sıra doğrudan yaratacağı bu istihdam dahi, istihdam kaynakları kısıtlı ve yetersiz olan Van için çok ciddi ve önemli bir rakam. AVM konsepti, Van'daki esnafa da katkı sağlayacak. Van AVM'nin açılışıyla özellikle İranlı turist sayısında ciddi artış bekliyoruz. Alışverişte önemli çekim etkisi yaratacak AVM'ye gelenler, alışveriş yapmanın keyfini yaşayacak."

Son Güncelleme: 16.11.2015 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.