06 Ocak 2016 Çarşamba 13:05
Van'da yoğun kar yağışı

Doğu Anadolu'da etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi yüzünden Van'da 386, Muş'ta 76, Bitlis'te 171, Hakkari'de 127 olmak üzere 760 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı.

Van'da devam eden kar yağışı nedeniyle 386 mahalleye ulaşım sağlanamıyor.

Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapanan yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

- "Her yolu 3-4 kez açmak zorunda kalıyoruz"

Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Onarım Daire Başkanı Sahip Görendağ, yaptığı açıklamada, 178 araç ve 400 personelle çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.

Ulaşımın aksamaması için yoğun çalışma yürütüldüğünü kaydeden Görendağ, "Kent yollarına iki günde 500 ton tuz serptik. Kar ve tipi nedeniyle her yolu 3-4 kez açmak zorunda kalıyoruz" dedi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, havanın bugün bulutlu, akşam saatlerinde kar yağışlı olacağı, sıcaklıkların da 4-8 derece düşeceği bildirildi. 

Kuvvetli buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların hazırlıklı olması istenen açıklamada, yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ tehlikesine işaret edildi. 

- Muş

Muş'ta da kent merkezi ve ilçelere bağlı 75 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, yaptığı açıklamada, kar yağışının durmasıyla ekiplerin yol açma çalışmalarına başladığını söyledi.

Yentür, 43 ekiple yol açma çalışmalarının sürdürüldüğünü belirterek, "Yoğun kar yağışı nedeniyle 365 köyümüzün tamamının yolları kapanmıştı. Yağışın etkisini yitirmesiyle başlattığımız çalışmalar sonucu 290 köy yolumuzu açtık" diye konuştu. 

Karayolları 113. Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu da şehirlerarası yollarda sorun bulunmadığını, ekiplerin yol genişletme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü bildirdi. 

Muş-Kulp karayolunun yoğun kar ve tipi nedeniyle kapalı olduğunu anımsatan Ömeroğlu, kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı bölgede yağışın durmasıyla çalışmalara başlayacaklarını aktardı. 

- Bitlis

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı ve tipi nedeniyle il merkezi ve ilçelere bağlı 171 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Açıklamada, köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerince çalışmaların aralıksız yürütüldüğü ifade edildi.

Yoğun kar yağışının etkili olduğu kentte sürücüler zor anlar yaşarken, belediye ve karayolları ekipleri kar temizleme çalışması yürütüyor. 

Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç, kentte kar kalınlığının 120 santimetreye ulaştığı bilgisini verdi.

Saraç, kar yağışının çarşamba günü öğle saatlerine kadar etkili olacağının tahmin edildiğini belirterek, en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 13, gündüz ise sıfırın altında 12 derece ölçüldüğünü kaydetti.

- Hakkari

Hakkari'de de 27 köy ve 100 mezra yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi ekipleri, Hakkari ve ilçelerinde kapalı yolların açılması için çalışma başlattı. Kent merkezinde karla mücadele çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, kar yığınlarını kamyonlarla yerleşim birimlerinin dışına taşıdı. 

Yüksekova ilçesinde de bazı vatandaşlar merdiven yardımıyla araçlarının üzerinde biriken karları temizlemeye çalıştı. 

Van'da yoğun kar yağışı

Van'da yoğun kar yağışı

Van'da yoğun kar yağışı

Van'da yoğun kar yağışı

Van'da yoğun kar yağışı

Van'da yoğun kar yağışı

Van'da yoğun kar yağışı

Van'da yoğun kar yağışı

Van'da yoğun kar yağışı

Van'da yoğun kar yağışı

Van'da yoğun kar yağışı

Van'da yoğun kar yağışı

Son Güncelleme: 06.01.2016 13:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.