22 Mart 2016 Salı 13:03
Van'da Yyü'de 'Proje Döngüsü Eğitimi' Semineri

 Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Meslek Yüksek Okulunda (MYO) "Proje Döngüsü Eğitimi" semineri verildi.

YYÜ Proje Destek Ofisi tarafından yürütülen ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen eğitim seminerinin açılışında konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, ülkenin gelişmesi için projeci bir nesil yetiştirmenin önemine dikkat çekti.

Battal, ülke gelişimi adına en önemli unsurlardan birinin projeci nesil yetiştirmek olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Artık ülkemizi yönetenlerin girişimci bir toplum olmamız yolunda ciddi destekleri var. Devlet sadece iş kapısı değil, böyle bakılırsa belirlenen üretim olmadan istihdam yapılmış oluyor. Bu da gelişimimizi engelleyebiliyor. Toplumumuzda her geçen gün kalifiye genç nüfus artıyor. Sadece devletin kapısında iş aramak hiçbirimizin problemini çözmez. Bu nedenle projeci ve girişimci bir toplum felsefesi, ülkemizde hakim olmalıdır. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 100 öğrencimiz proje desteği aldı, bu destekleri 200’e, 300’e çıkarmamamız lazım. Bu bizim için de toplum için de önemli bir başlangıç. Proje Destek Ofisinin amacı da öğrencilerimize destekler konusunda yol göstermektir. Kafanızdaki fikri doğru kurgulayabiliyor, projeci mantığı doğru algılayabiliyorsanız, kesinlikle başarılı olursunuz. Bu çalışma nedeniyle YYÜ Proje Destek Ofisine, katkı sunan DAKA’ya, sunumları yapan arkadaşlara ve katılımcılara teşekkür ediyorum."

Seminerde YYÜ Proje Ofisi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Abdullah Oğrak, DAKA tarafından desteklenen ve proje ofisinin bünyesinde yürütülen proje döngüsü eğitimiyle YYÜ'de proje kültürünü geliştirmek, yerel, ulusal ve uluslararası proje kaynaklarından daha fazla faydalanmanın amaçlandığını söyledi.

Son Güncelleme: 22.03.2016 15:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.