17 Nisan 2015 Cuma 17:59
Van'daki kadın cinayeti davası

VAN - Van'ın Erciş ilçesinde 3 aylık evli kadını öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan katil zanlısı, ilk kez hakim karşısına çıkarıldı.

Erciş'te, 21 yaşındaki Büşra Çiftçi Kızılkaya'nın 9 Aralık 2014'te evinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu boğazı kesilerek öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşması yapıldı.

Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Bayram F. ile Büşra Çiftçi Kızılkaya'nın avukatları, ailesi, yakınları, tanıklar ve kadın derneği üyeleri hazır bulundu.

Sanığın salona alınmasıyla kısa süreli gerginliğin yaşandığı duruşma öncesinde, Kızılkaya'nın yakınları güvenlik güçleri tarafından sakinleştirildi.

Sanık Bayram F'nin üzerine atılı suçlamayı kabul etmediği duruşmada, mahkeme heyeti, 10 tanığın ifadesine başvurdu.

Tanıklardan Kızılkaya'nın komşusu, olay günü maktul ile markete gittiklerini ve alışveriş yapıp eve döndükten yaklaşık 40 dakika sonra kapısının çalındığını anlattı.

Kapıyı açtığında Kızılkaya'nın boğazı kesik halde yere yığıldığını belirten komşusu, çağırdığı ambulansla maktulün hastaneye kaldırıldığını, fakat kurtarılamadığını söyledi.

Geç saatlere kadar süren duruşma, dava dosyasında bulunan gizli tanığın dinlenmesi ve sanığın olay gününe ait telefon kayıtlarının çıkarılması için ileri bir tarihe ertelendi.

Duruşmanın ardından adliye önünde toplanan kalabalık, sanık Bayram F'ye tepki gösterdi. Kısa süreli gerginlik sonrası yoğun güvenlik önlemi altında adliyeden çıkarılan sanık, cezaevine gönderildi.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Kızılkaya'nın avukatları, savcının eksik soruşturma yürüttüğünü öne sürerek, cinayetin tek kişiyle ve hırsızlık amaçlı işlenmediğini, daha önce planlanıp tasarlanarak işlendiği kanısında olduklarını ifade etti.

Kızılkaya'nın babası Dilaver Çiftçi ise olayın tek kişiyle yapılmadığı kanaatinde olduklarını bildirerek, "Tarsus'da öldürülen Özgecan da bizim kızımızdı. Özgecan'a duyulan hassasiyet, bizim kızımıza da duyulsun" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 17.04.2015 17:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.