11 Ağustos 2015 Salı 17:00
Van'daki terör eylemleri

VAN  Van'da polise patlayıcı atmak isterken patlayıcı maddenin elinde infilak etmesi sonucu yaralanan zanlının terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.

Emniyetten yapılan yazılı açıklamada, dün saat 21.30'da Hacıbekir Mahallesi'ndeki Doğu Caddesi'nin iş makinesi ile hendek kazılarak trafiğe kapatıldığı bilgisini alan polis ekiplerinin bölgeye giderek duruma müdahale ettiği belirtildi.

Yolun trafiğe açılmasının ardından kentteki bir belediyeye ait olduğu tespit edilen iş makinesine el koyulduğu ve operatörün gözaltına alındığı bildirilen açıklamada, müdahale sırasında polis ekiplerine molotofkokteyli, taş, el yapımı patlayıcı ve ateşli silahlarla saldırı düzenlendiği ifade edildi.

Açıklamada, saldırganlara basınçlı su ve biber gazı, ateşli silah kullananlara da aynı şekilde karşılık verildiği kaydedilerek, şöyle denildi:

"Bu müdahaleler devam ederken üç şahsın yaralı olarak kentteki hastanelere gittiği tespit edildi. Bu şahıslardan O.Y'nin kolundan yaralandığı, N.İ. ve T.Y'nin de hafif yaralı olarak tedavi altına alındığı görüldü. Yapılan çalışmalarda, O.Y'nin terör örgütü mensubu olduğu ve güvenlik kuvvetlerimize atmak istediği patlayıcı maddenin elinde infilak etmesi sonucu yaralandığı, N.İ'nin ise kayıp olduğuna ilişkin müracaatın bulunduğu, kayıp olduğu süre içerisinde terör örgütü faaliyetlerinde yer aldığı, O.Y'nin elindeki patlayıcının infilakı sırasında yaralandığı, T.Y'nin ise aynı patlamada şarapnel etkisi ile yaralandığı, terör örgütü adına faaliyette bulunmaktan dolayı müdürlüğümüzce hakkında işlem yapıldığı tespit edilmiştir. Söz konusu saldırı eylemlerini organize, sevk ve idare ettikleri değerlendirilen şahıslar hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla adli işlemlere başlanmıştır."

Bölgede hendek kazan veya kazdığı değerlendirilen üç iş makinesine İl Emniyet Müdürlüğünce el konulduğu vurgulanan açıklamada, iş makinelerinin operatörleri ve araçları bölgeye sevk ettiği tespit edilen diğer ilgililer hakkında da adli işlem başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, ayrıca, Hacıbekir Mahallesi Bayırlı Sokak'a iki kişinin yaralandığı gerekçesiyle ambulans istenmesi üzerine çevreye uzman ekip gönderildiğine işaret edilerek, "Olayın meydana geldiği evde yapılan incelemede Ö.İ. ve M.İ'nin kendi kontrollerinde bulunan patlayıcı maddenin infilakından dolayı yaralandıkları saptanmıştır. Olay sonrası cumhuriyet savcısının talimatıyla hastaneye kaldırılan şahıslar hakkında adli işlem başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Yaşanan olaylarda İl Emniyet Müdürlüğüne ait bazı araçlarda hasar oluştuğu, güvenlik güçlerinde herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadığı kaydedildi.

Son Güncelleme: 11.08.2015 17:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.