02 Haziran 2015 Salı 18:30
Van'daki Türk Telekom binası güçlendirilecek

Türk Telekom İl Müdürlüğünün, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de yaşanan depremlerden zarar gören Sanat Sokağı'ndaki santral binasında, güçlendirme yapılacağı bildirildi.

Türk Telekom İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, depremler sonrasında kentteki diğer yapılarda olduğu kurumlarına ait santral binalarının da etkilendiği anımsatıldı.

Afet ve Acil Durum (AFAD) ve Çevre Şehircilik kurumları tarafından yapılan tetkiklerde binaya "az hasarlı" raporu verildiği hatırlatılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Bu raporla yetinmeyerek Genel Müdürlüğümüzden gelen heyetler tarafından yerinde incelemeler yapılmış ve alanında uzman inşaat şirketlerine yetki verilerek deprem performans analizleri yaptırılmıştır. İncelemelerde, bina ile ilgili veriler göz önünde bulundurularak güçlendirme yapılmasına karar verilmiştir. Bahse konu bina merkez santral binası olup, başta ilimiz olmak üzere birçok il ve yurt dışına iletişimi sağlayan çok kritik bir binadır. Binada bulunan sistemler ciddi, sabırlı ve titiz çalışmalardan sonra başka binalara aktarılarak bina güçlendirmeye hazır hale getirilmiştir. Binada güçlendirme, bakım ve onarım proje çalışmalarına başlanmıştır. Program dahilinde en kısa sürede binanın güçlendirme ve yenileme işlerinin bitirilmesi planlanmaktadır. Ayrıca binada gerekli can ve mal güvenliği tedbirleri alınmış olup, bunlar sürekli gözden geçirilmektedir."

Son Güncelleme: 02.06.2015 18:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.