22 Ocak 2016 Cuma 21:18
Van'daki Yangın Mahallelinin Yardımıyla Söndürüldü

  Van'ın Edremit ilçesine bağlı Köprüler Mahallesi'nde bir evin odunluğunda çıkan yangın, mahallelinin yardımıyla söndürüldü.

Alınan bilgiye göre, mahalle sakinlerinden Milazım Tuncay'ın evinin bodrum kısmında bulunan odunlukta, elektrik kontağından kaynaklı yangın çıktı. Olayı fark eden mahalleliler, ailenin yardımına koşup yangını kar atarak söndürmeye çalıştı.

Daha sonra Gevaş ile Gürpınar ilçelerinden gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına alırken sağlık ekipleri de dumandan zehirlenen Celaleddin Akpınar isimli vatandaşa müdahale etti. İtfaye ekipleri, oksijen maskesi takarak, dumanlar arasında girdikleri odunlukta yangının büyümesini sağlayacak malzemeleri dışarı çıkardı.

Yangından zehirlen Tuncay'ın komşusu olan Akpınar, yangına ilk müdahaleyi eşi ve diğer komşularıyla birlikte yaptığını söyledi. Komşularının yardım çağrısı üzerine olay yerine geldiklerini kaydeden Akpınar, mahalle imamınından anons yaparak vatandaşları yardıma çağırmasını istediğini ifade etti.

Akpınar, "Allah mahallelimizden razı olsun. Olayı duyar duymaz herkes yardıma koştu. İlk müdahaleyi biz yaptık ama komşularımızın çabasıyla yangını eve sıçramadan söndürdük. İtfaiye ekiplerimiz de kısa sürede imdadımıza yetişti. Tek tesellimiz cana zarar gelmemesi" dedi.

Olayın ardından Edremit İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de olay yerine gelerek rapor tuttu.

Son Güncelleme: 23.01.2016 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.