26 Ocak 2016 Salı 17:53
Van'dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

 Van'da, Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği, Suriye'deki iç savaşta mağdur olan soydaşları Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere, tüm mağdurlar için Türkiye genelinde yardım kampanyası başlattı.
"Kardeşçe bir yaşam için savaşsız yarınlara" sloganıyla organize edilen kampanya ile Bayırbucak Türkmenlerinin karşı karşıya bırakıldıkları olumsuzluklar konusunda farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.
Küresünniler Derneği Başkanı Ferhat Atacan, yaptığı açıklamada, Ortadoğu'nun, dış mihrakların oyunları sayesinde kardeşin kardeşi katlettiği bir bölge haline geldiğini söyledi.
Halklar arasında adaletin hakim olması için tüm kesimlerin üzerlerine düşeni yapması gerektiğini belirten Atacan, "Bugün gelinen noktada ne yazık ki savaşın mağdurlarında çember gün geçtikçe genişlemekte ve ülkemize sığınan mağdurların sayısında büyük artış yaşanmaktadır. Ayrıca kış şartlarının her geçen gün ağırlaşmasıyla ülkemize sığınan sığınmacıların içinde bulunduğu yaşam koşulları da ağırlaşmaktadır" diye konuştu.Türk halkının düşkünlere yardım konusunda hassas olduğuna dikkati çeken Atacan, başlattıkları kampanyanın uluslararası arenada da farkındalık oluşturması yönünde çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.Atacan, şunları dile getirdi:"Özellikle topluluğumuzun geldiği topraklarda bu kampanyamıza destekler olacaktır. Bizler, ulaşamayacağımız her noktadan insanlarımızın bu kampanyaya katılımını sağlamak için bölgemizde ilk kez SMS yöntemi ile yardımı da devreye soktuk. Yardım etmek isteyenler 'SURİYE' yazıp '4390'a mesaj göndererek 5 lira bağışta bulunabilir. Savaş nedeniyle zor durumda kalan soydaşlarımızın ve diğer mağdurların sorunlarının giderilmesi için herkesin desteğine ihtiyacımız var."

Son Güncelleme: 26.01.2016 22:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.