26 Ağustos 2015 Çarşamba 12:09
Van'ın Çatak ilçesinde etkili sağanak

VAN  - Van'ın Çatak ilçesinde etkili olan sağanak, sel baskınlarına yol açtı.

Sabah saatlerinde başlayan ve etkisini artıran yağmur nedeniyle ilçe merkezindeki 3 mahallede su baskınları yaşanırken, 4 alabalık tesisinde de taşkın meydana geldi.

Büyükbaş hayvanların ve 60 kovan arının taşan derelerin akıntısına kapılarak kaybolduğu ilçede, birçok ev de tamamen su altında kaldı.

Birçok mahallenin yolunun kapandığı ilçede, vatandaşlar ahırlarda mahsur kalan hayvanlarını kurtarabilmek için biriken suları tahliye etmeye çalışırken, belediye ekipleri de ihbarlar doğrultusunda vatandaşlara yardım etti.

Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül, yağışın etkili olduğu bölgelerdeki zararların tespit edilmesi ve ön inceleme yapılması için ilgili kurumlara gerekli talimatları verdiklerini bildirdi. 

Belediye Başkanı Evin Keve ve yardımcısı Turgut Babur da yağıştan etkilenen mahallelerde inceleme yaptı.

Yağıştan, 8 köyün etkilendiğini belirten Keve, Sözveren Mahallesi'ndeki evlerde büyük hasar yaşandığını, tek tesellilerinin can kaybının yaşanmaması olduğunu söyledi.

Selin etkili olduğu bölgelerde vatandaşlara, çocukları ve hayvanları güvenli yerlere götürmeleri konusunda uyarılarda bulunduklarını anlatan Keve, "4 alabalık havuzunun tamamını sel bastı, yaklaşık 60 ton alabalık telef oldu. Hasar oldukça yüksek gözüküyor" dedi.

Son Güncelleme: 26.08.2015 12:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.