11 Mart 2016 Cuma 16:28
Van'ın Çatak ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Çatak ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinliği düzenlendi.

Atatürk Orta Okulu Konferans Salonundaki etkinliğin açılış konuşmasını Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Okulu Müdür Yardımcısı Fatih Seyhan yaptı.

Seyhan, Türk insanın, İstiklal Marşı'na daha sıkı sarılmasına, daha gür bir sesle okumasına ihtiyaç olduğunu belirtti.

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve istiklal şairimiz merhum Mehmet Akif'i şükran ve minnetle yad ediyoruz" diyen Seyhan, "Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" dedi.

Öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy için yazılan şiirlerin okunduğu programda, Seyvan Yavuz İlköğretim Okulu Öğretmeni Tuğba Karaaslan tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi gerçekleşti.

Ardından il genelinde yapılan kompozisyon yarışmasında üçüncü olan öğrenci Sinem Şipal’e ödülünü İlçe Kaymakamı Hacı Asım Akgül verdi.

Törene, Belediye Başkanı Celalettin Bartu, İlçe Garnizon Komutanı Umut Düzerdik, Cumhuriyet Savcısı İsmet Tan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, milli eğitim şube müdürleri, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Son Güncelleme: 05.09.2016 18:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.