25 Nisan 2015 Cumartesi 19:06
Van'ın Çatak ilçesinde kaybolan dokuz çoban bulundu

VAN - Van'ın Çatak ilçesinde hayvanlarını otlatmak için yaylaya götüren ve tipi nedeniyle kendilerinden iki gündür haber alınamayan dokuz çobana ulaşıldı. 

Sürüleriyle Çatak ilçesi Acarlar mezrası Bezirgan Yaylası'na çıkan dokuz çobanı arama çalışmalarına bugün yeniden başlandı. 

Çalışma kapsamında, Kaymakam Uhut Emre Koyuncu ile Van İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay İrfan Kızılaslan'ın yer aldığı helikopter, yaylaya inerek çobanlarla görüştü. Herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığı öğrenilen çobanlara, yeterli miktarda kumanya bırakıldı.

Sugeldi ve Narlı mahallesi sakinleri dün, il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı yaylada mahsur kalan çobanlara ve sürüye ulaşamayınca, Çatak Belediyesi, jandarma ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerine bildirmiş, bölgeye giderek arama faaliyeti yürüten ekipler, fırtına ve havanın kararması nedeniyle çalışmalara ara vermişti.

Son Güncelleme: 25.04.2015 19:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.