04 Nisan 2015 Cumartesi 10:23
Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı

VAN - Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Valilik önünde düzenlenen tören, Vali İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nizamettin Yılmaz'ın Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı.

Tören alanında ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, töreni izlemeye gelen vatandaşları, oluşturulan kontrol noktalarında üst aramasından geçirdikten sonra alana aldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı askeri bandosu eşliğinde halk yürüyüşü yapıldı.

Cumhuriyet Caddesi'nde başlayan ve Beşyol Meydanı'nda son bulan yürüyüşü izleyen turistler de bol bol fotoğraf çekip görüntü aldı. Daha sonra valilik bahçesinde bir araya gelen vatandaşlar, davul zurna eşliğinde halaylar çekti. Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı askeri bandosu tarafından valilik bahçesinde verilen konserle devam eden etkinlikler, "Tarihte Van" konulu resim sergisinin açılmasıyla son buldu.

Bu arada, akşam saatlerinde yapılması planlanan Van Türküleri Konseri'nin, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği terör saldırısı nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

Son Güncelleme: 04.04.2015 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.