17 Şubat 2016 Çarşamba 18:43
Van'ın İmar Sorunu Masaya Yatırıldı

Van Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ve Van Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Van'ın önemli sorunlarından bir tanesi olan imar sorununu masaya yatırdı.

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı toplantı salonunda İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı yetkilileri ile bir araya gelen Van Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi üyeleri, kentte yaşanan imar çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Gerçekleştirilen toplantı da konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ümit Keser, Van'da imar konusuyla ilgili karmaşık bir sürecin geçirildiğini ifade etti.

Keser, "Kentin imar konusun bizim kent konseyi olarak yaptığımız toplantıların hemen hepsinde konuşulan bir konu. İmar planları yapıldığı kesinlikle çıkarlar bir kenara bırakılmalıdır. Tüm kurum, kuruluş ve halkında desteklediği bir planlamanın yapılması gerekmektedir. Bilindiği gibi Türkiye'de yüzyıllık imar planı düzenleyen teşkilatlar var. Hem sosyal hem de siyasal ve toplum mühendisliği tarafından da planlama yapabilen bu teşkilatlardır. Bu aşamada biz kent konseyi olarak kentin imar planı önemsiyoruz" diye konuştu.

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Cihan Vahap Elmas ise kentin imarı için çalışmalarının olduğunu ifade etti.

Elmas, "Kent konseyinin kentteki imar planı ile ilgili görüşlerini önemsiyoruz. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı olarak kentin uzun vadeye yayılabilecek proje çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Toplantı, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığının imar ile ilgili yaptığı sunumla sona erdi.

Van'ın İmar Sorunu Masaya Yatırıldı

Van'ın İmar Sorunu Masaya Yatırıldı

Son Güncelleme: 18.02.2016 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.