11 Nisan 2015 Cumartesi 12:23
Vanlı öğrenciler Çanakkale'deki şehitlerini anacaklar

VAN  - Anadolu Gençlik Derneği'nin (AGD) "250 Bin Genç 250 Bin Şehitle Buluşuyor" etkinliği kapsamında Vanlı 42 öğrenci, Çanakkale'de şehit düşen Vanlıları anacak.

AGD Van Şubesi tarafından belirlenen 42 öğrenci, dernek binası önünde düzenlenen törenle Çanakkale'ye uğurlandı.

Şube başkanı Şeref Akbulut, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, derneklerinin Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla düzenlediği etkinliğe 60 ülkeden katılım sağlanacağını söyledi.

Akbulut, yeni nesillere Çanakkale'de olup bitenleri anlatmanın bu toprakların geleceğine sahip çıkmak olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Çanakkale'de 1 milyonun üzerinde insan savaşmıştır. Metrekareye 6 bin mermi düşmüştür. Bir alay asker 3 dakika içerisinde hakka yürümüştür. 500 binin üzerinde kayıp vardır. Savaşa katılan her iki kişiden biri yaşamını yitirmiştir. Bir hilal uğruna 250 bin canımız şahadet şerbetini içmiştir. Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer. Tarih bir toplumun hafızasıdır. Hafızası olmayan toplumların gelecek tasavvuru da olamaz."

Çanakkale ruhunu anlayabilmeleri adına derneklerinin bu çalışmayı yaptığını anlatan Akbulut, şunları kaydetti:

"Türkiye genelinden ve Çanakkale'ye yiğitlerini gönderen farklı İslam coğrafyalarından '250 bin Genç 250 bin Şehit Dedesiyle Buluşuyor' adlı etkinliğe AGD Van Şubesi olarak 42 lise öğrencisiyle katılıyoruz. Özellikle Van'dan Çanakkale'ye giden ve isimleri kayıtlarda geçen 42 şehidi temsilen 42 gencimizi bu programa katmak Van'dan Çanakkale cephesine giden şehitlerimiz adına Çanakkale'nin 100'üncü yılında bir vefa borcudur." 

Akbulut'un konuşmasının ardından 42 öğrenci otobüsle Çanakkale'ye hareket etti.

Son Güncelleme: 11.04.2015 12:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.