15 Haziran 2015 Pazartesi 19:41
Vanlı öğrencilere il dışı gezisi

VAN  - Vanlı 90 öğrenci, "Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması" Projesi kapsamında 4 ili gezdi.

Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gören 90 öğrenci ve 10 öğretmen, proje kapsamında Ankara, Kocaeli, Bursa ve İstanbul illerindeki üretim sektörlerini, tarihi, doğal ve kültürel mekanları gezme fırsatı buldu.

Proje Koordinatörü İbrahim Yertürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının öğrencilere il dışında sanayisi gelişmiş bölgeleri gezdirerek imkanların tanıtılmasının sağlamak olduğunu kaydetti.

Geziye katılan öğrencilerin okulda faaliyet gösteren her alanın en başarılı öğrencilerinden seçildiğini anlatan Yertük, bunun da o alanın öğretmenlerince seçildiğinin altının çizdi.

Öğrencilerin Van'a bağlı kalmamaları için il dışı gezisi düzenlediklerine dikkati çeken Yertürk, "Proje ile başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmiş olduk. Dönüş sonrası yaptığımız anketlerde, öğrencilerimizin gezdikleri illerde üniversite okumayı hatta buralarda çalışmayı istediklerini gördük. Ayrıca gezdikleri fabrikalarda yeni teknoloji ile çalışma yapan işletmeleri görmüş, bu teknolojilerin nasıl kullanıldığı konusunda gerek o illerde gerekse de ilimizden bu teknolojilerden haberdar olmalarına olanak sağladık. Sonuçları çok olumlu oldu" dedi. 

Gezinin ekip lideri Mithat Turan da gezinin öğrencilere bilgi ve deneyim açısından çok şey kattığını bildirdi.

Proje etkinliklerinden olan gezinin başarıyla tamamlandığını belirten Turan, "Gezi süresince öğrenci ve öğretmenlerimiz, Ankara, Kocaeli, Bursa ve İstanbul'daki özellikle üretim sektörüne yönelik çalışmalar yapan işletmeleri ziyaret etti. Yine bu illerdeki tarihi ve kültürel mekanları da gezme imkanı bulan öğrencilerimize bir nevi yıl sonu ödülü oldu. Öğrencilerimizin moral ve motivasyonu açısından çok olumlu geçen geziyi planlayan ve emek veren herkese teşekkür ederim" ifadeleri kullandı.

 

Vanlı öğrencilere il dışı gezisi

Vanlı öğrencilere il dışı gezisi

Vanlı öğrencilere il dışı gezisi

Vanlı öğrencilere il dışı gezisi

Vanlı öğrencilere il dışı gezisi

Vanlı öğrencilere il dışı gezisi

Son Güncelleme: 15.06.2015 19:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.