28 Mart 2015 Cumartesi 17:35
VASKİ, Başkale'de incelemelerde bulundu

VAN (AA) - Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu, ilçe gezileri kapsamında Başkale'de incelemede bulundu.

Başkale Belediye Başkanı İhsan Güler ve yardımcısı Ayla Tarhan ile bir araya gelen Özköseoğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra mahallelere gitti.

VASKİ Başkale Şubesi'nde çalışanlardan ilçeyle ilgili sorunları dinleyen Özköseoğlu, bankalarla anlaşmaların bitme aşamasında olduğunu, bu nedenle vatandaşların daha rahat ve hızlı bir şekilde su tahsilatlarını yaptırabilmeleri için ödeme noktalarını güçlendirdiklerini belirtti.

Mahalle muhtarları ve sakinleriyle su kaynaklarını yerinde inceleyen Özköseoğlu, incelemelerde bazı su kaynaklarının kod farklarından dolayı mahallere ulaşmayacağını belirlediklerini belirterek, bu nedenle farklı alternatiflerin araştırılması kararının alındığını ifade etti.

Mahalle sakinlerinin sondajla sağlanacak içme suyunun sağlıksız olması ve elektrik sıkıntısı yaşayacakları söylemesi üzerine Özköseoğlu, "Biz suyu bulduğumuzda hemen kullanılması için evlere getirmiyoruz. Bulunan suyun ilk olarak numunesi alınarak analizleri sonrası rapora göre hareket etmekteyiz. Bulduğumuz içme suyunun analizi sonrası, sağlıklı ve içilebilir olması durumunda evlere veriyoruz. Elektrik sıkıntısının da yaşandığını bilmekteyiz. Bunun için de jeneratör veya güç kaynağıyla destek vermekteyiz" diye konuştu.

Ekip, daha sonra bitme aşamasına gelen Başkale Arıtma Tesisinde incelemelerde bulunarak bilgi aldı

 

 

 

vaski,-baskalede-incelemelerde-bulundu.jpgvaski,-baskalede-incelemelerde-bulundu-001.jpgvaski,-baskalede-incelemelerde-bulundu-002.jpg

Son Güncelleme: 28.03.2015 17:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.