04 Nisan 2015 Cumartesi 17:22
VBB, bölgeyi fıstık ağaçlarıyla donatacak

VAN  - Van Büyükşehir Belediyesi (VBB), Çatak ve Bahçesaray ilçelerinde yabani bıttım (menengiç) ağaçlarının fıstığa dönüştürülmesi için başlattığı proje kapsamında 4 bin ağacın aşılamasına başladı.

VBB Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, ekonomik projeler kapsamında geliştirdiği yeni proje ile yabani bıttım ağaçlarını fıstığa dönüştürmek için harekete geçildiğini bildirdi.

Çatak ilçesinde ön inceleme yapan çalışanların, ardından projenin startının verileceği alanları belirlediği aktarılan açıklamada, şöyle denildi:

"Keşif çalışmalarının ardından yabani bıttım ağaçlarını budayan Van Büyükşehir Belediyesi, kısa süre sonra Siirt ve Antep fıstığının aşılanmasını yapacak. Projenin başlangıcı Çatak ve Bahçesaray ilçesinde belirlenen bölgelerde başlatılırken, 4 bin bıttım ağacı budanarak aşılanmaya hazır hale getirildi. Projeyle çiftçilere eğitimler verildikten sonra ağaçların üretimi için gerekli altyapı tamamlanacak. Çiftçiye yeni bir gelir kapısı açacak projeyle bölgedeki yabani bıttım ağaçlarının tamamının zamanla fıstığa dönüştürülmesi sağlanacak. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Çatak Belediyesi tarafından ortak yürütülecek projeyle belirlenen bölgelerde yer alan 4 bin yabani bıttım ağacına daha sonra yeni ağaçlar da eklenecek. 4 bin ağacın aşıları ise haziran sonunda yapılacak. Hiçbir maddi gideri olmayan ve doğada tamamen kendi kendine yetişen yabani bıttım ağaçlarının, Siirt ve Antep fıstığı ile aşılanması ardından bıttım ağaçları fıstık ağacına dönüştürülecek. Aşılaması yapıldıktan sonra yabani formdaki bir ağaç dördüncü yılında verime geçerek ürün vermeye başlayacak. Böylece dördüncü yılda 4 bin ağacın fıstık vermesiyle üretici de bu alana yönelecek."

Son Güncelleme: 04.04.2015 17:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.