25 Mart 2015 Çarşamba 13:05
VBB, evde bakım hizmeti başlattı

VAN (AA) - Van Büyükşehir Belediyesi (VBB), bünyesine kattığı 2 ambulansla evde sağlık hizmeti vermeye başladı.

VBB'den yapılan açıklamada, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'nın, bünyesine kattığı biri acil yardım, diğeri hasta nakil olmak üzere tam donanımlı 2 ambulansla hastaneye gidemeyenlere dönük evde bakım hizmeti vermeye başladığını bildirdi.

12 kişiden oluşan sağlık ekibinin ücretsiz evde bakım hizmeti sunacağı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Herkese ihtiyacına göre, eşit ve ücretsiz sağlık hizmeti vermeye başlayan VBB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, her açıdan ihtiyaca cevap verecek kapasite ve teknik donanıma sahip ambulanslar ile kent halkına ücretsiz sağlık hizmeti vermeye başlayacak. Hastalar, çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere dezavantajlı kesimlere yönelik verilecek sağlık hizmetiyle çalışacak Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, bunun yanı sıra yurttaşlara ücretsiz evde bakım hizmeti sunacak. Evde sağlık bakımı hizmeti verecek olan VBB, ameliyat sonrası bakım gereksinimi olan, uzun süreli bakıma ihtiyacı olan hasta ve yaşlılara, yeni doğum yapan annelerin yanı sıra ihtiyaç duyan tüm yurttaşlara evde sağlık bakım hizmeti sunacak. Hemşirelik hizmetlerine gereksinim duyanlardan, aşılama ve laboratuvar tetkikleri gibi hizmetleri evde yapılması gereken yurttaşlara hizmeti sunacak olan VBB, çok geniş bir yelpazede sağlık hizmeti sunmayı hedefliyor. Bugün itibari ile mahallerde çalışmaya başlayan ekip, tespit edilen evlerde yurttaşlara ücretsiz sağlık hizmeti sunacak."

 

 

vbb,-evde-bakim-hizmeti-baslatti.jpgvbb,-evde-bakim-hizmeti-baslatti-001.jpg

Son Güncelleme: 25.03.2015 13:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.