20 Ağustos 2015 Perşembe 12:21
VEAH, yeni birimlerini hizmete soktu

VAN  - Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (VEAH) bünyesinde yeni kurulan ünite ve tedavi merkezleri, düzenlenen törenle açıldı.

VEAH bünyesinde yeni kurulan Endoskopik Retrograt Kolanjiopankreatografi (ERCP), Bronkoskopi, taş kırma ünitesi ile kanser hastaları için hazırlanan 15 yataklı Palyatif Tedavi Merkezi'nin açılışı, Vali İbrahim Taşyapan tarafından yapıldı.

Açılış öncesi konferans salonunda başlayan programda konuşan Başhekim Uzman Dr. Cafer Alhan, hastane ve personel ile ilgili bilgileri sunduktan sonra, açtıkları yeni birimler ve bölgeye getireceği kazanımları anlattı.

Alhan, ERCP ünitesinin, endoskopik yöntemle ağızdan yemek borusu yoluyla mideye inilmesi, buradan da oniki parmak bağırsağı yolunu kullanarak safra kesesine ulaşılmasında kullanıldığını belirterek, safra kesesindeki problemlerle ilgili işlem ve tedavilerin ünitedeki yeni cihazla yaptıklarını aktardı.

Daha önce bu şikayetlerde bulunan hastaları Erzurum ve Diyarbakır'daki hastanelere göndermek zorunda kaldıklarını sözlerine ekleyen Alhan, "Yaklaşık üç aydır hizmet vermeye başladık ve hastalarımızı il dışına göndermemeye başladık. Burada iki uzmanımız görev yapmakta. İkincisi ise Bronkoskopi Ünitemiz. Burada da yine endoskopiye benzer bir sistemle soluk borusundan akciğere, hava yollarına ve akciğerin diğer alanlarında hem tanı hem tedavi amacıyla müdahale edebiliyoruz. Bu da özellikli bir hizmet. Bu ünitemiz de yine iki aydır hizmet veriyor. Bunun dışında hizmet vermeye başlayan taş kırma ünitemiz, bölgemizde daha önce olmayan bir üniteydi. Bu ünite ultrasonik sistemle çalışıp ses dalgalarıyla böbrek ve böbrek yollarında bulunan taşları ufalamaya yarıyor. Palyatif Tedavi Merkezi ise henüz Türkiye'de yeni kurulan birimlerden biri. Palyatif tedavide özelde kanser hastalarını, genelde tedavisi zor olan, şiddetli ağrıların eşlik ettiği rahatsızlıkları bulunan hastaların aldığı bir hizmet. Bu merkezle, evde rahatsızlıklarıyla hastaları ağrılarıyla başa baş bırakmamayı, buradaki merkezde hem ağırlarını dindirme, hem beslenmelerini sağlama, hem de hasta yakınlarına bu konuda eğitimler vermeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.   

Konuşmaların ardından ERCP ünitesinin açılış kurdelesini kesen Taşyapan, daha sonra Bronkoskopi ve taş kırma ünitesini gezdi.

Buradan hastane acil servisleri ve polikliniklerinde hizmet alan vatandaşların memnuniyetini araştıran çağrı merkezine geçen Taşyapan, Palyatif Tedavi Merkezi'ndeki kanser hastası vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Hastane personeli ile yenilen öğle yemeğiyle son bulan programa, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Özcan Öktem, İl Sağlık Müdürü Yakup İmren ve AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda katıldı. 

 

Son Güncelleme: 20.08.2015 12:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.