03 Haziran 2015 Çarşamba 16:29
Yaşlı ve engellilere evde bakım hizmeti

Dünya Engelliler Gelişim Derneği Genel Başkanı İslam Meral, AK Parti hükümetinin yaşlı ve engellilere yönelik gerçekleştirdiği çalışmaları takdir ettiğini söyledi.

Engelli bireylerin sosyal hayata kazandırılması için gerekli tüm çalışma ve desteklerin artarak devam ettiğini belirten Meral, hükümetin milyonlarca vatandaşın hayatını kolaylaştıracak olan "gündüz bakım merkezlerini" hayata geçireceğini kaydetti.

Bakım merkezlerinin kreş mantığıyla işleyeceğini söyleyen Meral, "Bu bakım merkezleri ile vatandaşlar, yaşlı ya da engelli yakınını, gündüz bakım merkezine bırakıp akşam alabilecek. Gündüz bakım merkezlerinde yaşlı ve engellilerin hem bakımı sağlanacak hem de hobi kursları, etkinlik, konser, toplantılarla sosyalleşmeleri sağlanacak" dedi.

Bu projeyle engelli ve yaşlı bakımını üstlendiği için evinden çıkamayan ve bir işte çalışamayan vatandaşların hayatlarının kolaylaşacağına dikkat çeken Meral, merkezlerin mesai saatlerinde hizmet vereceğini ifade etti.

Son Güncelleme: 03.06.2015 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.