18 Temmuz 2017 Salı 16:36
Yaşlılara Destek Barış Platformundan Geldi

 Tunceli'de, Toplumsal Barış Platformu üyesi gençler, iki yaşlı ailenin evlerindeki eşyaları yenileyerek daha sağlıklı bir ortamda yaşamalarına destek verdi.

Toplumsal Barış Platformu Başkanı Ferhat Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, platformun kentteki yaşlı ve engellilerin sorunlarını tespit ederek çözüm üretmek için projeler hayata geçirdiğini söyledi.

Bu kapsamda merkez Alibaba Mahallesi'ni pilot bölge olarak seçtiklerini ifade eden Güven, yaptıklar saha çalışması sonrasında bu mahallede ikamet eden ve yardıma ihtiyaç duyan 12 aileyi tespit ettiklerini belirtti.

Çalışma başlatmadan önce ailelerin taleplerini aldıklarını ve o doğrultuda çalışma yürüttüklerini ifade eden Güven, şöyle konuştu:

"Platform olarak yaptığımız değerlendirme sonrasında yaşları 65 ve 72 olan iki ailenin sorunlarının acil olarak çözülmesi gerektiğine karar verdik. Platform üyelerimizle beraber iki ailenin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için evlerinde boya badana ve gerekli tadilatları yaptık. Yaşlılarımızın evlerinde en çok vakit geçirdikleri oturma odası ve mutfak yeni den tasarlanarak, eşyaları yenilendi. Yatakları değiştirilerek daha sağlıklı bir ortamda dinlenmeleri için düzenleme yaptık. Bütün bu çalışmalarla iki yaşlı ailemizin evlerinde yaşam standardını arttırdık. Kalan 10 aile için de planlamalarımız devam ediyor. Bu ailelerin de sorunlarının çözülmesi ve yaşam standartlarının arttırılması için ilgili tüm kurumlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Kısa sürede bu ailelerimizin de tespit edilen sorunlarını çözmeyi planlıyoruz."

Güven, çalışmalara destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, Tunceli esnafına ve kentin ileri gelenlerine teşekkür etti.

 

Son Güncelleme: 18.07.2017 16:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.