13 Nisan 2016 Çarşamba 11:58
Yengesine 'Can' Verdi

Acil karaciğer nakli ihtiyacı bulunan ancak dokuları uymadığı için eşi ve kardeşlerinin verici olamadığı 4 çocuk annesi 43 yaşındaki Fatime Kocatürk, kayınbiraderi Sedat Kocatürk'ten yapılan nakille hayata yeniden "merhaba" dedi.

Kocatürk, Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden karaciğer yetmezliği nedeniyle Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezine sevk edildi. Merkezde yapılan tetkikler sonucu, acil karaciğer nakli yapılması gerektiği tespit edilen Kocatürk'e, kız kardeşleri ve 45 yaşındaki eşi Rafet Kocatürk organlarını vermek istedi ancak hiçbiri nakil için uygun çıkmadı. Aile büyük üzüntü ve çaresizlik yaşarken kayınbiraderi Sedat Kocatürk de doku uyumu için test yaptırdı.

Tetkikler sonucu doku uyumu olduğu belirlenen kayınbirader, karaciğeriyle yengesinin hayata tutunmasını sağladı.

- "Hakkını ödeyemem"

Kayınbiraderinden alınan karaciğer dokusuyla yeni bir hayata gözlerini açan Kocatürk, “Kaynımın hakkını hiçbir zaman ödeyemem beni çocuklarıma kavuşturdu." dedi.

Kocatürk, eşi ve kardeşlerinden sonra kayınbiraderinin de kendisi için donör olmayı kabul ettiğini duyduğunda çok mutlu olduğunu dile getirerek, eşinin kardeşini hiçbir zaman öz kardeşlerinden ayırmadığını ifade etti. Kocatürk, "Allah razı olsun. Eşimin kardeşi bağışçı oldu çok güzel bir duygu anlatılmaz. Kaynımın organını bağışladığını duyunca çok şaşırdım, inanamadım ilk önce. Bu çok farklı bir duygu. Öz kardeşlerim verdi ama uymadı." diye konuştu.

- "Hayat kurtarmak çok güzel bir şey"

Kocatürk'ün 39 yaşındaki kayınbiraderi Sedat Kocatürk de ağabeyi ile yengesinin 15 yıllık evli olduklarını ve yengesinin, ailenin gelini olmasının ötesinde ablaları gibi görüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Hayat kurtarmak çok güzel bir şey, buna inanıyorum. 'Yengemin karaciğerindeki sorun nedeni ile acil nakil olması gerektiğini, ağabeyimin değerlerinin uygun olmadığını' söylediler. Yengem ölüm ile yaşam arasında bir çizgideydi. Aynı sıkıntı bende veya eşimde de olabilir düşüncesiyle bağışçı olmak istedim. Tetkikler yapıldıktan sonra da uygun olduğunu söylediler, ben de organ bağışını kabul ettim. Yabancı biri olsa belki tereddüt edebilirdim ama ailemden birisi, ağabeyimin eşi, 15 yılık yengem aynı zamanda ablamdır, abla yerine koyduk. Ölüm ile yaşam arasındaki bir karardı. Belki 'hayır' deseydim ölme riski vardı. Eşim de destek verdi bir hayat kurtardık, mutluyum."

Son Güncelleme: 13.04.2016 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.