13 Temmuz 2016 Çarşamba 12:18
Yeşil Yakutiye Projesi Hızını Artırarak Tamamlanıyor

ERZURUM - Erzurum'da kentsel dönüşüm ve yenilenme projelerinin en kapsamlısı olan Yeşil Yakutiye projesi hızlı bir şekilde tamamlanıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yakutiye Belediyesi ve Özbağ İnşaat tarafından yürütülen proje, kaynakların yerinde değerlendirilmesi bakımından da önemli bir örnek oluşturuyor. 42 bin metrekare alan üzerine 546 daire, 31 adet çift katlı iş yeri olarak gerçekleştirilen projede 28 bin metrekare yaşam alanı bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 6 yılı bulan görev süresinde 600 bin metrekare alanda kamulaştırma yapmak suretiyle şehir merkezini harabelerden temizlediğini anımsattı.

Sultan Melik, Habibefendi, Mehdiefendi, Hasanibasri, Hacıcuma, Taş Mescit, Narmanlı, Kadana gibi mahalleleri milyonlarca lira bedel ödeyerek yıktıklarını ifade eden Korkut, şunları kaydetti:

"Erzurum tarihinde kentsel dönüşüm için 250 milyon lirayı bulan bütçeler ayıran belediye yoktur. Kentsel dönüşüm için Yakutiye Belediyesi bunu yapmıştır. Şehir merkezi, çok şükür harabelerden kurtarılmıştır. Bu bizim Erzurum'a kazandırdığımız en büyük değerdir. Belediye ticaret hane değildir. Bu anlayışla harabelerden temizlediğimiz alanları Erzurumlu firmaların kullanımına sunuyoruz. İşte Hasanibasri'de yükselen binalar, Mehdiefendi'yi kapsayan Yeşil Yakutiye Projesi, Erzurum firmalarına güvenin bir sonucudur. Çok güzel projeler ortaya konulmaktadır. Erzurum'un merkezini viranelerden temizledik, bizim kazandırdığımız artı değer domino etkisiyle sürüp gidecektir."

Projeyi üstlenen Sabahattin Özbağ da Erzurum'un, kendi değerleriyle yükseleceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Erzurum'un kaynakları kendi içerisinde döndüğü taktirde gelişme sağlanır. TOKİ Erzurum'da çok konut yaptı. İşçisini, demirini, çimentosunu dışarıdan getirdi. Hatta işçiler için fırın kuruldu bu şehirde. Erzurum'un kaynakları dışarı aktı. Yüzlerce, binlerce konut yapıldı Erzurum'un 1 liralık kazancı olmadı. TOKİ'nin bir kötü yönü de konut kalitesi açısından eksikleriydi. Bir belediye başkanı çıkıp Erzurumlu firmalara güvendi, bu bağlamda Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un tutumu çok değerli ve önemlidir. Erzurumlu firmalara güvenerek, şehrin kaynağının şehir içerisinde kalmasını sağlayarak çok yönlü şehre hizmet veren bir anlayış. Bu bağlamda Yeşil Yakutiye Erzurum'u merkez alan bir anlayışın sonucudur. Konutların büyük bir bölümü tamamlanıyor. 2017 yılı bahar yaz ayına inşallah yüzde 100 tamamlanmış olarak çıkacağız. Belediyemiz çevre yolları açtı, bizde çevre düzenlemesini yaparak uyum sağlıyoruz. Bu proje, Ali Korkut'un Erzurum'u ön plana çıkaran anlayışı, biz Erzurumlu inşaat firmalarının güveni boşa çıkarmadığının en güzel ve somut örneğidir. Erzurum'u ancak Erzurumlular kalkındırır, başka bir yolumuz yok."

 

Son Güncelleme: 13.07.2016 15:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.