18 Temmuz 2015 Cumartesi 00:49
YPG'li Cenazesi İçin Van'da Tören

Esed'e karşı savaşmaya gidip ölseydi ve Türkye'ye getirilip bu şekilde cenazesi kılınsaydı olay olurdu. Ama YPG saflarında olunca her şey doğal gibi yansıtılıyor.

Suriye'de 1 Temmuz'da IŞİD ile girilen çatışmada yaralanan ve Şanlıurfa'da bir hastaneye getirildikten sonra ölen 'Erdal Başkale' kod adlı YPG'li Ömer Güler'in cenazesi memleketi Başkale'ye götürüldü.

Cenaze, ilçe merkezi girişinde DBP ve HDP İl ve İlçe örgütleri, Van Büyükşehir ve İlçe belediyesi eş başkanları, MEYA-DER, Kurdi-Der ile bazı STK temsilcileri ve HDP’liler tarafından karşılandı.

Omuzlarda yaklaşık 3 kilometre taşınarak Seyit Abdulhekim Arvasi Camii'ne götürülen cenaze, daha sonra kılınan cenaze namazının ardından Yakınyol Mahallesindeki mezarlığa gömüldü.

Töreni propagandif bir şekilde haberleştiren Doğan Haber Ajansı, Başkale Belediyesi Eş Başkanı İhsan Güler’in cenazedeki şu sözlerine de yer verdi: "Özgürlük ve onurlu bir yaşam kolay değildir. Özgür bir ülke ve özgür topraklar kolay kazanılmıyor. Bu şehidimizde bizim yaşamımız gibi değil, daha özgür ve onurlu bir yaşam için kararını verdi ve biz düştük onların ardına. Bizler de aile adına söz veriyoruz. Canımız bedenimizde kaldığı sürece onların anılarına ve mücadelelerine ihanet etmeyeceğiz ve bağlı kalacağız."

 

ypg’li-cenazesi-icin-vanda-toren.jpg

 

Kaynak : Haksöz

Son Güncelleme: 18.07.2015 00:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.