11 Nisan 2016 Pazartesi 16:48
Yyü Öğrencileri Resim Sergisi Açtı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-iş Eğitimi Bölümü öğrencileri, bir yıllık çalışmaları halka açık sergiyle tanıttı.

Yrd. Doç. Dr. Seyhan Kalaycı'nın Ana Sanat Resim 3/B atölyesindeki öğrencileri tarafından kentteki bir alış veriş merkezinde açılan sergi, 15 Nisan 2016 tarihine kadar açık kalacak.

Peyzaj, natürmort, portre çalışmalarından oluşan 30 eserin bazılarında soyutlamaya gidildiğini ve hepsinin dekoratif görüntüye sahip olduğunu anlatan öğretim üyesi Kalaycı, sergiyi halka adadıklarını ve sergide herkese hitap edecek sanatsal görüntüler bulunduğunu ifade etti.

"Herkes için sanat" sloganıyla hareket ederek sergiyi açtıklarını söyleyen Kalaycı, şunları dile getirdi:

"Serginin tamamı öğrencilerimin eserlerinden oluşmakta. Tuval üzerine yağlı boya ile yapılmış 30 eser sergilenecek. Amacımız sanatsal çalışmaları toplumun beğenisine sunmak. Üniversite bünyesinde sergi salonlarımız mevcut ve yıl boyunca pek çok sergiye ev sahipliği yaptı. Bu sefer bir değişiklik yapalım dedik. Yeni açılan Van AVM’nin bunun için en güzel yer olduğunu düşündük. Çünkü alışveriş merkezleri aynı zamanda kültür ve sanat merkezidir. Öğrencilerimiz sergi boyunca orada bulunacaklar. Günümüzde alışveriş merkezleri aynı zamanda sanatın ve kültürün de merkezidir. Gündelik yaşamın yoğunluğu insanoğlunun tüm ihtiyaçlarını giderebilecek yaşam merkezlerinin oluşumuna zemin hazırlamıştır. Bu ihtiyaçlardan birisi de sanatsal ve kültürel etkinliklerdir. İnsanlar için sanat belki de en etkili iletişim aracıdır. Sanat aynı zamanda insanın duygu ve düşüncelerinin dışa yansımasıdır. Sanatın işlevselliği ve değeri insanlara ulaştığı sürece artar."

Sanatın topluma ulaştırıldığı sürece etkili ve değerli olduğunu, toplumun kültürel değerlerini göz önünde bulundurarak sanatın gündelik yaşamın vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurgulamak istediklerini aktaran Kalaycı, "Amacımız ayrıca sadece tüketen değil aynı zamanda üreten bireylerin artmasında sanatın olumlu etkilerini görebilmek için farklı kültürel faaliyetler ve resim sergilerinin devamlılığını artmasını sağlamaktır. Sergiye olan katılım oldukça yüksek olup yediden yetmişe herkesin ilgisini ve beğenisini çekmiştir. Bu sergimizi halka adadık ve halkımızın resim sanatına karşı ne kadar ilgili ve duyarlı olduğunu gördük. Umarım bu tür etkinliklerimiz artarak devam edecektir."

Son Güncelleme: 11.04.2016 20:55
Anahtar Kelimeler:
VanSergiYYÜ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.