12 Mayıs 2015 Salı 14:41
YYÜ Teknokent, ilk toplantısını yaptı

VAN  - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Teknokent Anonim Şirketi, yeni hizmet binasında ilk yönetim kurulu toplantısını Rektör Prof. Dr. Peyami Battal başkanlığında gerçekleştirdi.

YYÜ bünyesinde 2012 yılında kurulan Teknokent A.Ş. için kampüs alanında yapılan 3 bin 500 metre kare kapalı alana sahip yeni hizmet binasında, ilk toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan YYÜ Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, hizmet binasının yaklaşık 4 milyon 200 bin liraya mal olduğunu ve bu paranın tamamının Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından karşılandığını kaydetti.

YYÜ Teknokent A.Ş.'nin kuruluşundan bu yana sağladığı katkılardan dolayı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a şükranlarını ileten Görentaş, Teknokent bünyesinde toplam 27 ofisin girişimcilere tahsis edileceğini söyledi.  

Görentaş, "Yurt içi ve yurt dışından yoğun bir talep var. Şu ana kadar 14 ofis girişimcilere tahsis edildi. Yoğun talebin karşılanması için en kısa sürede ikinci bina için çalışmalara başlanacak. Ofislerde medikal ve sağlık, tarım ve hayvancılık, kimya, yazılım-bilişim teknolojileri, gıda ve inşaat sektörleri gibi ilin ekonomik anlamda gelişimine önemli katkı sağlayan alanlarda, girişimci ve şirketlerle sözleşmeler imzalandı. Teknokentin çevre düzenlemesi için gerekli projeler hazırlandı ve en kısa sürede hayata geçirilecek. Teknokent, özelde bölgemize, genelde Türkiye ekonomisine büyük katkı sunacak. Üniversite ve sanayi iş birliğinde lokomotif görevi üstelenecek YYÜ Teknokent A.Ş., girişimcilerine büyük katkı sağlayacak."

Toplantıya, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çok ve Van İŞGEM Başkanı Mahmut Gedik katıldı.

YYÜ Teknokent, ilk toplantısını yaptı

YYÜ Teknokent, ilk toplantısını yaptı

Son Güncelleme: 12.05.2015 14:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.